Zločin v Yorku přehled

Zločin v Yorku https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269955/bmid_zlocin-v-yorku-Iby-269955.jpg 4 84 84

Záhady porodní báby série

1. díl >

Porodní bába Bridget Hodsonová je mladá, nezávislá, schopná a velmi vážená. Když je její přítelkyně Esther Cooperová za vraždu manžela odsouzena k smrti upálením, Bridget se rozhodne udělat všechno pro to, aby očistila její jméno a zachránila jí život. Co na tom, že se píše rok 1644, Anglií zmítá občanská válka a York je pod palbou parlamentních vojsk. Bridget spojí síly se služkou Marthou a jejich společné pátrání po brutálním vrahovi je zavede do nejchudších yorských uliček i mezi místní smetánku, kde zjistí, že Estheřin zavražděný manžel zdaleka nebyl tím dokonalým zapáleným puritánem, za něhož ho jeho okolí považovalo...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin v Yorku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Pavel83
04.03.2023 4 z 5

Detektivka ze 17st., která se dobře čte. Je to knížka pro oddech od současných detektivek. Určitě si přečtu i další díl.

moudivlacek
02.06.2022 4 z 5

Upravený historický příběh o skutečné porodní bábě Bridget. Kniha mě zaujala hlavně vedlejšími úkoly porodní báby té doby, vůbec jsem to ještě nikde neslyšela. Ale vše má své pro a proti. Bridget přijme do svého domu novou služebnou Marthu, která nemá zrovna "jasnou" minulost. Přesto jí dá šanci a nelituje toho. Bridget se s ní později pouští do hledání skutečného vraha manžela Esther, za níž má být Esther upálena. V této nelehké době obklíčení povstalců proti roajalistům pomáhá Bridget i její mrzák synovec Will. Sice mají všichni tři odvahu, přesto zažijí i plno dramatických událostí.
Kniha se četla docela dobře, a hlavně mi to přišlo všechno hodně skutečné. Autor pak na závěr informuje o skutečné Bridget, což se mi moc líbilo. Určitě půjdu do dalšího dílu.


evickakyticka
21.06.2021 3 z 5

Přečteno, ale série Porodní báby mi přijde lepší. Asi to nemělo ten pravý šmrnc...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zločin v Yorku v seznamech

v Přečtených118x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených2x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst87x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x