Vězení s klíčem uvnitř přehled
Kateřina Lachmanová
Kdy, jak a proč odpouštět a prosit o odpuštění / „Existuje dvojí typ duchovní nesvobody, s níž měl i má osobní zkušenost každý obyvatel planety Země. Jedná se o vězení neodpuštění a vězení samospravedlnosti. Jsou to dvě zcela opačné situace. V prvním případě někdo člověku ublížil, a on neumí říci odpouštím, v druhém případě se on sám provinil, a nedokáže poprosit o odpuštění. O možných příčinách takového stavu, těžkostech s tím spojených, ale hlavně o cestě ven je tato knížka.“ (autorka) Kniha pojednává o důsledcích neodpuštění a neschopnosti prosit za odpuštění v životě jednotlivce, církve i národa. Už v devadesátých letech se stala v křesťanských kruzích bestsellerem. Třetí vydání je autorsky přepracované a doplněné.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vězení s klíčem uvnitř. Přihlašte se a napište ho.
Existují 2 typy (duchovní) nesvobody, s nimiž máme zkušenost a jsou opačné – (vězení) neodpuštění a samo-spravedlnosti. V 1.případě člověk neumí říci „odpouštím“, ve 2.případě se sám/sama provinil/a, ale nedokáže říci „promiň“ a požádat tak o odpuštění. Teoložka a psycholožka KL se kromě individuálního „vězení“ lidského srdce zabývá také tím „kolektivním“, např. vůči církvi, Židům, národům, v němž našla určité paralely s tím osobní.
Ať jste či nejste křesťanem najdete v knize hodně povědomé pravdy. A také rady co s nimi, pokud přináší sebereflexi a chcete něco udělat, třeba si odpustit nebo poprosit o odpuštění. Držím palce! Kéž by se tato kniha více četla :o))
Odpuštění, tak krátké a výstižné...a přesto to někteří z nás nedokáží. Neměli by jsme zapomínat, že je to klíčem k našemu spokojenému životu. Nakonec jsme to jen my, kteří trpí, když máme srdce plné zloby a nedokážeme odpustit.
Být svobodní, to je oč tu běží :)
Kniha Vězení s klíčem uvnitř v seznamech
víra duchovní život biblické citáty křesťanský život odpuštění, odpouštění mezilidské vztahy
2001 | Vězení s klíčem uvnitř |
2007 | Dvojí tvář lenosti |
2014 | Karikatury Boha |
2009 | Kotva naděje |
2004 | Laická spiritualita Madeleine Delbrêlové s Kateřinou Lachmanovou |
Miluji tuto autorku, vzdělanou, skromnou a tak umně pracující se slovy i myšlenkami.
Složité věci vysvětluje věčně, prostě, neplýtvá slovy.
Jde o ženu neuvěřitelně vzdělanou a obdařenou. Tuto knihu čtu stále dokola.