Vertikální peklo přehled

Vertikální peklo
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17060/bmid_vertikalni-peklo-izV-17060.jpg 4 46 46

David Sarella, odsouzený v sedmnácti letech k doživotnímu vězení za vraždu, přistoupí na účast ve zvláštním výzkumném programu, který nabízí soukromá vězeňská organizace. Nejde o žádné testování léků, prý je to spíše taková „bojová hra", v níž se zkouší odolnost, schopnost přežít a adaptovat se. Vězňům, kteří úspěšně test absolvují, bude snížen nebo dokonce prominut trest. Kdo by čekal, že se dobrovolníci ocitnou v pekle? Ve vězení bez mříží, bez dozorců, kde bude jejich životy ovládat podivný stroj, současně bůh i ďábel, který dokáže život ztrpčit k nesnesení a z umírání učinit dlouhou trýznivou záležitost. Obrovský mučící nástroj s inteligencí vyšší, než má nejdokonalejší počítač, rozdává jídlo výměnou za bolest, později za kus těla, řídí životy vězňů a vymýšlí pro ně nová muka. Vězňové se pokusí o vzpouru proti tyranskému stroji, ale brzy toho trpce litují. Kdo z nich přežije, komu se podaří zvítězit, vyzrát na neživé monstrum? Strhující čtení mistrovsky napsané předním představitelem francouzské science fiction předkládá děsivou vizi moderního pekla a jistě zaujme všechny příznivce žánru.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Enfer Vertical , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vertikální peklo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Kajuš94
01.07.2020 4 z 5

Má první kniha tohoto žánru.. Poprvé jsem četla někdy na střední a úplně mě ohromila. Měla jsem pak nad čím přemýšlet. Vždy se k ní ráda vrátím.

py-radicz
21.01.2019 3 z 5

Na muj vkus se vsechno strasne rychle hrnulo ku predu, bez poradneho vykresleni sceny. Kazdopadne dejova linka byla k zamysleni, a konec trosku necekany.


Knišíl
22.12.2017 1 z 5

Nerad dávám tak nízké hodnocení, velmi nerad. Asi jsem příliš náročný, ale šlo to, myslím, napsat mnohem lépe. Jedná se o béčkové zpracování, ale to ještě neznamená, že příběh nemá mít nějakou strukturu (kromě jediné postavy všichni ostatní anonymní nepostavy, přeskakování v čase v nelogické návaznosti, horor, který nevyvolává emoce není pro mě horor). Jedna z nejhorších knih, které jsem četl. Ne příběhem, tématem, ale stylistikou, literární stránkou. Je možnézne, že je to částečně překladem, to však určit nemohu. Jen díky délce knihy a mého neochvějného přesvědčení, že občas je dobré si přečíst něco hodně špatného, abychom si vážili toho dobře napsaného, dočteno. Stručně shrnuto: Nevyužitý potenciál tématu s ukázkou, jak se to dělat nemá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Vertikální peklo v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit6x

Autorovy další knížky

Serge Brussolo
francouzská, 1951
2011  70%Město strachu
2004  77%Vertikální peklo
2004  76%Peggy Sue a strašidla - Den modrého psa
2006  72%Peggy Sue a strašidla - Motýl podzemní říše
2001  80%Půlnoční pes