Antibohyně přehled

Antibohyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216609/mid_antibohyne-216609.jpg 4 140 140

Válka bohyň série

1. díl

Staří bohové neumírají… Aspoň si to Athéna myslela. Jenže pak jí pod kůží začala vyrůstat pírka, která jí zahltila plíce jako nějaká podivná rakovina, a Herma sužovala spalující horečka. Tím skončil jejich poklidný věčný život ve zdraví.

Romány Fantasy
Vydáno: ekniha ?
Originální název:

Antigoddess , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Antibohyně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

petulik330
15.05.2024 2 z 5

Tato kniha se jí neskutečně vlekla. Normálně knihu přečtu cca za tři čtyři dny, ale tuto jsem četla celé dva měsíce.
I když byla kniha o božích s hory Olymp nějak jako byla Athéna, Hermes či Héra, neměli bohové moc prostoru.

Thalin
08.10.2023 1 z 5

Tohle mi vážně nesedlo. Řecká mytologie patří mezi moje oblíbené a myslela jsem si, že to propojení s dnešním reálným světem by mohlo být zajímavé, ale spletla jsem se. Neuvěřitelná nuda, do čtení sem se nutila, žádná z postav mě nijak nezaujala a zhruba od půlky jsem měla tendence přeskakovat. Ten potenciál tam byl nevyužitý a taky mám pocit, že tahle kombinace puberťáků a středoškolských problémů a antických hrdinů tady vůbec nešla dohromady. Hrozně to skřípalo, působilo to na sílu a přišlo mi, že hodně postav tam je prostě jen proto, aby se tam mihlo více postav z Olympu, ale účel tam neměly žádný. A ta transformace, aby působily moderně, mi přišla úděsná. Z Athény jsem vyloženě skřípala zuby. Tu prostě nechcete vnímat jako puberťačku s barevnými vlasy.
Po dočtení jsem z toho měla takový nijaký pocit, jako bych četla úplnou zbytečnost. Akorát mi to pokřivilo pohled na jinak elegantní antiku.


Veve721
10.03.2021 3 z 5

Když jsem se přihlásila do štafety, nečekala jsem, že mi přijde knížka, která se mi už roky válí nepřečtená v knihovničce. Bylo to velké překvápko, když jsem rozbalili balíček a našla tam právě Antibohyni.

Příběh měl vážně potenciál. Řecká mytologie byla dobře využita a líbil se mi nápad s umíráním bohů, kdy se autorka nebála ani brutálnějších krveprolití. Scény s nafouknou Athénou a vtipálkem Hermem byly super. Na druhou stranu Kassandřiny kapitoly mě nebavily. Chovala se jako malé dítě, pořád jen kňourala a všechno rozebírala, což bylo otravné. Taky mě nebavilo číst o jejím rande, školním večírku nebo fotbalovém zápase, ve spojení s antickými bohy to vůbec nefungovalo. Kdyby se děj soustředil jen na božskou partu, hodnotila bych mnohem výš, protože ten nápad měl vážně něco do sebe. Takhle mi přišlo, že jsem na Antibohyni prostě moc stará. Mladším čtenářům by se ale mohla líbit, protože i mě by se před nějakými deseti lety fakt líbila. V sérii už sice neplánuju pokračovat, ale vyzkouším jiný autorčin výtvor, který bude vhodnější pro mou věkovou kategorii. Nápady má dobré a zaslouží si dostat ještě šanci.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Antibohyně v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených188x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce163x
v Chystám se číst163x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech4x