Úvod do mezinárodního práva veřejného přehled

Úvod do mezinárodního práva veřejného https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429151/bmid_uvod-do-mezinarodniho-prava-verejne-9sG-429151.jpg 5 3 3

Učebnice mezinárodního práva má za cíl poskytnout čtenářům přehled hlavních znaků současného mezinárodního práva. Kromě základních informací o pojmech a institutech mezinárodního práva zde čtenáři naleznou též odkazy na relevantní judikaturu mezinárodních soudních orgánů, jejíž znalost by měla být prohloubena v rámci seminářů a cvičení. Druhé a doplněné vydání osvědčené učebnice srozumitelným způsobem představuje základy mezinárodněprávního řádu a současně zohledňuje aktuální problémy, které souvisejí s rychle postupujícími procesy globalizace v oblastech ekonomie, technologie a komunikace. Učebnice je určena nejen odborné právnické komunitě, ale i studentům a zájemcům o mimoprávní obory.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úvod do mezinárodního práva veřejného. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

jakub2199
13.09.2020 4 z 5

Krásná kniha/učebnice. Vzhledem k rozsahu se hodí jako úvodní seznámení. Většina informací je dostatečně vysvětlena na to aby sloužila jako úvodní seznámení. Autor balancuje důležitost informací a hloubku probíraného tématu. Seznamuje s tématem, ale nezabíhá do zbytečných detailů. Pro obecné seznámení je věnováno nezvykle mnoho prostoru pro lidskoprávní problematiku. A pro teoretické seznámení jsou vhodnější jiné učebnice, ale jako rychlovka před zkouškou nebo pro seznámení kvalitně zpracováno.

1amu
25.12.2019 5 z 5

S potěšením konstatuji dobrý počin vydavatelství, které předkládá studentům i zainteresované veřejnosti toto dílo.
Mezinárodní právo veřejné (MPV) je důležitým vědním oborem, který se přednáší na právnických fakultách až ve druhé polovině jejich studia .
Přesto rád vzpomínám na pana profesora Potočného, který MPV přednášel úžasnou formou v době, kdy byla skripta plná komunistického balastu. On se tomu noblesně vyhýbal a zkouška u něj, to nebyl čas obav a strachu, ale oboustranné, pro mne, diskuze na úrovni.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úvod do mezinárodního práva veřejného v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených5x