Útočiště přehled

Útočiště https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524388/bmid_utociste-652c209947964.jpg 5 120 120

Nezdolná série

< 2. díl >

Sara musela opustit všechno, co znala, aby své milované udržela v bezpečí. Brzy ale zjišťuje, že nový svět se tomu jejímu ani trochu nepodobá, a že si své místo mezi Mohiry bude muset těžce vydobýt. Týdny plynou a Sara se snaží dostat pod kontrolu svoje proměnlivé schopnosti a zároveň udržet v tajnosti svůj unikátní původ. Kdesi v pozadí se navíc stále vznáší stín upířího Pána, který udělá cokoli, aby ji našel. Sara se ocitá na cestě, která odkrývá její skutečné silné stránky a probouzí v ní také část, o jejíž existenci dosud neměla ponětí. Navazuje nová přátelství, poznává krásu i bolest první lásky a ztrátu tak hlubokou, že by ji mohla nakonec zlomit. A zjišťuje, že jediné místo, kde měla být v bezpečí, možná nakonec není útočištěm, za jaké jej považovala. Doporučený věk 13+... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Refuge , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útočiště. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

ivka7708
14.05.2024 5 z 5

Pokračovanie Nezdolnej ma vôbec nesklamalo. V priebehu knihy je trochu menej akcie ako v jednotke, ale určite to vynahradil koniec knihy. V knihe je veľa zvratov, niektoré som odhalila jednoducho ale niektoré veci naozaj prekvapili. Sára sa snaží trénovať a rozvíjať svoje schopnosti a zatiaľ sa okolo nej dejú rôzne nepríjemnosti, ktoré nemôžu byť len náhoda. Jej vzťah s Nikolasom sa začína trochu rozvíjať a naša neskúsená Sára je tak naivná až je to roztomilé. V určitých častiach som sa úplne vžila do jej situácie a rozbúšilo sa mi srdce aj za ňu. Pre mňa veľmi príjemným prekvapením sú aj nové postavy, hlavne Desmund a Jordan, obaja nám trochu spestrujú prostriedok knihy, kedy sa toho ohľadom akcie deje trochu menej. Záver knihy je epický a vytiahol knihu na 5 hviezdičiek. Trochu ma mrzí úplný záver, ale keďže je aj tretí diel už vonku, môžem sa rovno začítať ďalej akoby kniha ani neskončila.

Njangu
11.05.2024 4 z 5

Druhý díl se mně líbil mnohem víc. Je to hodně YA série. Dějově i ten svět si autorka zjednodušila tím, že spoustu nadpřirozených postav vložila do současnosti. Chybí tomu trochu větší napětí.
Ale na druhou stranu je to dost čtivé. Takže čtěte, čtete a nakonec zjistíte, že se toho tak moc nestalo.
Nicméně zatím musím říct, že je to vcelku


Luccinda
08.05.2024 3 z 5

Tahle série vás zaručeně vrátí do doby začátků young adult fantasy. I u druhého dílu jsem se cítila, jako bych znovu četla mé oblíbené série, jako bylo třeba Stmívání nebo Nástroje smrti. S tím se ale pojí i to, že se v Útočišti objevila hned celá řada klišé spojených s tímto žánrem. Proto mě většina dějových zvratů v knize nechávala chladnou a občas jsem nad nimi i protáčela oči, ale to k tomu prostě patří a neberu to jako minus.

Ačkoliv se Útočiště opět skvěle četlo a byly chvíle, kdy jsem se od knihy nemohla odtrhnout, po dočtení ve mně zůstal pocit, že to byl vlastně ukázkový vycpávkový druhý díl. Nic moc zajímavého se tu nestalo, jen se teda konečně rozjela romantická linka, která mi v prvním díle chyběla. Nezdolná mě ale přece jen bavila o trochu více.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útočiště v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených147x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených12x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech6x

Autorovy další knížky

Karen Lynch
kanadská
2023  88%Nezdolná
2023  94%Útočiště
2024  88%Samotářka