Zkouška přehled

Zkouška https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363771/mid_zkouska-lER-363771.jpg 4 793 793

Hunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná! New York Times Bestseller přeložený do 14 jazyků! Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Testing , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkouška. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (180)

jan7113
05.03.2024 5 z 5

Těch shodných bodů s Hunger Games je tolik, že to skoro vypadá jako kopie. Ale nutno uznat, že velmi dobrá kopie. Uvidíme, co další díly, tenhle každopádně stojí za to.

Jájina8
16.01.2024 3 z 5

Taková příjemná oddechovka :)


ValiPages
11.01.2024 5 z 5

Tahle knížka byla fakt super! Poslední dobou mám problém se do knížky začíst a nebo jí vůbec dočíst, ale tahle knížka se četla doslova sama! Děj mi přišel dost originální a přitom i tak podobný jako Hunger Games, ale to mi vůbec nevadilo. Milovala jsem všechny postavy, hlavně Tomase, ale stejně mi přišel úplně nejlepší Michael a doufám, že bude v dalších dílech. Knížka mi přišla super akční a byla fakt skvělá. Byla jsem napnutá na každé stránce. Cia mi přišla hodně chytrá, i když se ze začátku moc nezdála :) Chvílemi mi to přišlo dost drsné, ale no prostě jako Hunger Games Přemýšlím, že si přečtu asi i Divergence. Určitě si přečtu i ostatní dva díly, na které se moc těším a doufám, že budou stejně (možná i víc) dobré a akční. A asi i "Časovanou bombu" a "Prokletý trůn," ale to zatím nevím:) Ale fakt hodně mě naštval ten konec. Nemyslela jsem si, že by tak fakt mohl dopadnout. No nic méně budu doufat, že v dvojce si Cia i Tomas zase na vše vzpomenou. Knížku určitě doporučuji, hlavně fanouškům Hunger Games :) Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zkouška v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených1 171x
ve Čtenářské výzvě123x
v Doporučených100x
v Knihotéce375x
v Chystám se číst555x
v Chci si koupit148x
v dalších seznamech13x