Údolí strachu přehled

Údolí strachu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530057/bmid_udoli-strachu-6627a06a53a13.jpg 4 502 502

Málo známý autorův román sestává ze dvou částí. První část má klasickou detektivní zápletku, kterou originálně vyřeší S. Holmes. Druhá část v retrospektivě vypráví o příčinách zla, které ke zločinu vedlo. Děj této části se odehrává ve Spojených státech, kde v centru hornických osad řádí zločinecká banda, terorizující pokojné občany. Hrdina příběhu zasáhne, gang zneškodní, ale je za to vystaven celoživotnímu pronásledování od zbylých členů bandy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

The Valley of Fear, 1915


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Údolí strachu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (61)

oleg121
29.08.2024 3 z 5

Zatiaľ asi najslabší Holmes. Román ma bavil, druhá polovica, ktorá začala zmenou hlavnej postavy ma ale nudila. Pritom bola v podstate zbytočná a všetko sa dalo vysvetliť stručnejšie a kniha by bola plynulejšia.

Marylaa
18.08.2024 5 z 5

Sherlocka Homese a jeho kronikáře a přítele doktora Watsona potkávame většinou v povídkách. Toto je jeden ze čtyř románů. Čtenař se tady, byť nepřímo, setka i s Holmesovým úhlavním nepřítelem profesorem Moriartym.
Kniha má dvě části (stejně jako Studie v šarlatu). Na začatku první Holmes obdrží šifrovanou zprávu od informátora, kterého má mezi lidmi Moriartyho. Nějakému Douglasovi hrozí nebezpečí. Jen co si tohle Holmes a Watson přečtou objevuje u nich inspektor MacDonald ze Scotland Yardu. Ukazuje se, že je pozdě, Douglas byl zavražděn. Pak si užívame Holmese v akci. To se mi fakt líbí, jak nejen venkovský detektiv ale i MacDonald, který Holmese zná, jsou až znechucení tím, že řesí nějakou stracenou činkou, když se tady přece stal strašný zločin! Watson se už nediví, ten Holmesovy metody zná, ale i tak nechápe.) Zločin je samozřejmě vyřešen a v druhé části se přesouváme o dvacet let zpátky do Ameriky do titulního Údoli strachu. Mezi svobodné zednáře. Jejichž členem byl i autor. Zvláštní tedy, že je učinil záporáky. Nebo ne? Oni totiž ti zločinci jen využili, že existuje nějaká tajná organizace.
Pro mě bylo nevyhodou, že jsem to uz kdysi četla. Hodně dávno, ale to hlavní jsem si pamatovala. (I když chvílemi jsem přemýslela, jestli mě paměť přece jen neklame.)
Nedoporučuji číst oficiální anotaci před čtenim knihy. Obsahuje spojler.


heavy66
28.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje tři oblíbené doylovky – Pes Baskervillský, Studie v šarlatové a Údolí strachu - další americký příběh z pera legendárního anglického detektivkáře. Holmes s Watsonem ve spolupráci s tajným agentem Pinkertonovy agentury čelí bandě nelítostných vrahů, kterou podporuje sám profesor Moriarty! Velmi zdařilou televizní verzi natočila Československá televize v roce 1983, s Vladimírem Kratinou v hlavní roli, a Zdeňkem Rytířem v roli zpívajícího bandity.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Údolí strachu v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených759x
ve Čtenářské výzvě39x
v Doporučených50x
v Knihotéce374x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech8x