Temná krása přehled

Temná krása https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462626/bmid_temna-krasa-a2V-462626.jpg 4 1183 1183

Lia síce prežila zajatie vo Vende, no teraz sa musí vyrovnať s ešte väčším problémom. Hrozí totiž, že príde k zničeniu jej kráľovstva, a iba ona to môže zastaviť. Lia sa tak musí stať tou, ktorou nikdy nechcela byť – Prvou dcérou Morrighanu –, odhaliť zradcov a potrestať ich, prekonať nepredstaviteľné prekážky a konečne prijať to, kým skutočne je. A aby toho nebolo málo, Rafe, jej milovaný princ, sa musí ujať trónu a zdá sa, že u neho Lia už nie je na prvom mieste. Osud všetkých kráľovstiev teraz závisí len od nej!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Beauty of Darkness , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná krása. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (247)

LexiS
03.05.2024 3 z 5

Konečně konec, jen takhle to můžu nazvat.
500 stran, které pro mě nejsou většinou žádný problém, byly v tomto případě vyloženě utrpení, trvající asi 3 týdny.
Nakonec jsem už musela přeskakovat (moje knihomolská noční můra!) kolikrát i dlouhé odstavce, protože jsem už neměla náladu na další Liiny myšlenky, dohady a stále se opakující básně.
Tahle série mi absolutně nesedla, ovšem bylo mi líto nepřečíst třetí dil, když jsem se prokousala prvními dvěma.
Víc než polovinu se zas jen putuje a všechny postavy by zasloužily ránu. Když se konečně zase dostaneme do Morrighanu, tak tady Lie všechno prochází jak po másle, sem tam ji zraníme, aby se neřeklo.
Je vtipné, jak se vždy nepozorovaně dostane bez jakýchkoli potíží do citadely, natropí, co potřebuje a pak zas bezstarostně odejde.
Celkově je tady snaha vykreslit hrdinku jako strašně silnou a mocnou a je to až na škodu.
Vztahy jsou naprosto ploché, autorka se rozhodla spárovat divné dvojce. Přišlo mi to zbytečně na sílu, jen aby všichni měli svůj happyend.
Nezasáhla mě ani jedna smrt, a to jí tady bylo docela dost.
No prostě, nemá cenu to zdržovat, tahle série mi vůbec nesedla. Je to utahané a na to, kolik to má stran, se tam vlastně nic moc neděje. Celkově 2,5 hvězdy a titul Zklamání roku k tomu.

Jaehyun
21.03.2024 4 z 5

Tak tato série pro mě byla celkem překvapením. Ano, ten první díl nebyl nic moc, ale líbilo se mi, jak si myslíte, že víte kdo je vrah a kdo je princ a autorka vás ke konci vyvede z omylu. To mě přimělo číst dál.

Druhý díl se mi líbil mnohem víc než první, bavilo mě se seznamovat s Vendou a jejím lidem a zvyky. Dozvěděli jsme se tu víc i o Kadenovi. Občas se to trochu táhlo, ale jindy mi zase stránky utíkaly pod rukama. A na konci se opět stalo něco, co mě přimělo číst dál.

Třetí a závěrečný díl mě bavil stejně jako ten předchozí a užívala jsem si každou stránku. Líbilo se mi, že se nejedná o žádný milostný trojúhelník, protože ať se to tak může na první pohled zdát, není to pravda. Lia je zamilovaná do prince a je to něj zamilovaná celou dobu a zabijákovi, který je zamilovaný zase do ní, to dá jasné najevo už od první chvíle. Taky se mi líbilo, jak si s princem navzájem důvěřují.

Co mi trochu vadilo, byl nedostatek magie, protože co si budem, nebylo ji tam ani co by se za nehet vešlo a občas se ten děj táhl. I tak jsem si ale celou sérii moc užila a uvidíme, možná si ji někdy přečtu znovu.

Sečteno a podtrženo, celou sérii můžu doporučit!


DannyLady
17.03.2024 4 z 5

Uzavření celého příběhu je tady. O čtivosti se asi bavit nemusíme - všechny 3 díly sem dokončila za 6 dní a nemohla sem se odtrhnout. Sama se nad tím až pozastavuji, protože když se ohlédnu zpět za třema knihama, mám pocit že se tam prakticky nic nedělo. Celé je to prostě pojato formou dobrodružného románu a za mě to tedy určitě nějak zázračně fungovalo. Sympatické hlavní postavy, badass hrdinka, vedlejší postavy které si musíte oblíbit. Konec mi připadal nakonec trochu uspěchaný, ale myslím, že žádná dějová linka nezůstala úplně otevřená. Hned se musím vrhnout na Zlodějský tanec.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)

15.05.2018


Citáty z knihy (2)

Lehké věci jsou pro chlapi jako já. Ty těžké zůstávají na králích. - Sven Haverstrom


„Je to žal. Je to strach. Je to touha. Chvíle, kdy poznání narosou křídla.“


Kniha Temná krása v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 675x
ve Čtenářské výzvě81x
v Doporučených158x
v Knihotéce583x
v Chystám se číst396x
v Chci si koupit163x
v dalších seznamech9x