Šumavský Děs: Paměti okultní přehled

Šumavský Děs: Paměti okultní
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504999/bmid_sumavsky-des-pameti-okultni-vsT-504999.png 4 26 26

Šumavský Děs série

< 3. díl

Opět se ocitáme ve světě Šumavského Děsa. Bájné bytosti, která žije celá staletí ve stínech, odkud sleduje všemožné temné a strašlivé rejdy. Bytosti, která se straní lidí, ale k jednomu člověku má důvěru. K Václavu Votrubovi. Ten již roky sepisuje Děsovy memoáry, čímž vrací na světlo světa pradávné krví zalité příběhy. V knize vás jich čeká šest, přičemž se podíváme i daleko za hranice Šumavy. Všechny mají jedno společné – okultismus, jímž jsou prodchnuty. Tak jaké příhody se mohly stát i ve vašem okolí? Než se naplno ponoříte do čtení, raději zamkněte, zavřete okna a podívejte se pod postel!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šumavský Děs: Paměti okultní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

KadetJaina
02.02.2024 4 z 5

U první povídky jsem si nebyla jistá, jestli budu pokračovat ve čtení, ale dala jsem sbírce ještě šanci. A pak už jsem se do autorova stylu začetla a jsem ráda, že jsem ji neodložila.
Příjemné duchařiny, prokletí a pekelné vesnice. Jako by člověk četl hororové balady ze začátku minulého století. Pro milovníky duchařin a věcí okultních je tenhle sborník nutnost.

eraserhead
23.12.2023 4 z 5

Šumavský Děs mi učaroval už v předchozích svazcích jeho příběhů a jsem rád, že ke svému vyprávění dostal širší prostor a možnosti již zavedeného nakladatelství. Učaroval mi nejen proto, že je to „našinec“ a jeho příběhy se zpravidla odehrávají v blízkém i vzdáleném okolí mého bydliště (zde dokonce jeden přímo ve Vyšším Brodě, což je co byste sluncem vybělenou lebkou dohodili). V posledním příběhu však zavítá i do Kutné Hory. V Polsku to, co my objímáme široce pojatým názvem horror mnozí dělí na dvě kategorie – hrůzné příběhy a horror. A Děsovy příběhy spadají do těch hrůzných, strašidelných příběhů. Nic vyloženě explicitního, jen mysteriózní, místy až makabrózní atmosféra a hrůza, jako šitá podle starých strašidelných lokálních povídaček a legend. Možná to je někdy až moc jednoduché a nekomplikované, ale ono to prostě funguje. Ukazuje to, že ten základ, na němž podobné příběhy po staletí vznikaly a fungovaly, je prostě pevný a funkční. Z šesti příběhů mě nejvíce zaujal PAVOUK NESE SMRT a POD KOSTĚNÝM LUSTREM. SHNILÁ NEVĚSTA by nemusela být tak dlouhá. Skvělá obálka.


TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Václav Votruba - Šumavsky děs II. Paněti okultní


Súbor šiestich poviedok o rôznych podobách záhrobia , musím povedať, že niektoré ma naozaj dostali, výborne napísaná kniha

kapitola I - veľmi zaujímavý minipribeh, ktory mi vytvoril zimomriavky

kapitola II - začiatok výborný ale musím povedať že koniec ostal u mňa nepochopeny ale ako celok výborný

kapitola III- musím priznať, že toto mi tak doplietlo hlavu, že som ostala ako prikovana na konci

kapitola IV- príbeh zaujimavy, pavuk je fuj ale tak nejak som čakala ukončenie inak

kapitola V - no toto bolo veľmi ťažké psycho, život v pekle (podľa mňa) a teda vedieť že niekde ste a nevedieť kde , brrr hotova nočná mora!!

kapitola VI - dobre počúvaj, kto ti čo hovorí keď máš niečo spraviť lebo dopadnes veľmi, veľmi zle. Brr a fuj bola táto poviedka.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Šumavský Děs: Paměti okultní v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x