Šumavský Děs II přehled
Šumavský Děs série
Šumavský Děs, bájná bytost, pokračuje ve svých pochmurných memoárech. Tentokrát čtenáře zavádí do Českého Krumlova, Horní Plané, Volar, Frymburku, Vlachova Březí, Mojného, Velešína, Nalžovských Hor, České Kubice, Benešova nad Černou, Hořic na Šumavě, Železné Rudy a Vyššího Brodu. Nabízí třináct strašidelných příběhů, které se údajně staly... alespoň sám Děs to tak tvrdí. Jak s oblibou říká: "Můžete tomu věřit, stejně tak nemusíte. Je to jen na vás."... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šumavský Děs II. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 6 komentářůSouvisející novinky - Šumavský Děs II (0)
Kniha Šumavský Děs II v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 13x |
| v Mé knihovně | 21x |
| v Chystám se číst | 6x |
| v Chci si koupit | 8x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
upíři strašidla Šumava duchové a přízraky Český Krumlov strašidelné příběhy hroby a hrobky Benešov nad Černou Hořice na ŠumavěČást díla
Bělouš 2018 |
Hrobka ve Volarech 2018 |
Kat se zahalenou tváří 2018 |
Klekánice 2018 |
Koleje pod lipenským jezerem 2018 |
Václav Votruba také napsal(a)
| 2016 | Kniha kovu |
| 2017 | Šumavský Děs |
| 2018 | Insomnie |
| 2019 | Krev černých vran |
| 2022 | Šumavský Děs: Paměti okultní |

97 %
75 %

Všechny 4 knihy jsou hrozně fajn, takové pověsti a mýty v krátkých pracích. Často můžete hádat , odkud vane vítr inspirace, zda kupříkladu příběh Guláš je čistě náhodně podobný s Drákulovým švagrem či zde obsažená povídka Záhadný trumpetista.. že by Lovecraft přispěchal s jeho Hudbou Ericha Zanna? Ale vůbec to nevadí, propojení bytostí Šumavského Děse a volný konec některých věcí jako třeba Mrtvola je vyloženě super. Jako malý jsem miloval pověsti a Vašek mě tím vrací do dětství naprosto úžasně.