Střepiny v trávě přehled

Střepiny v trávě
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290905/bmid_strepiny-v-trave-u5t-290905.jpg 4 34 34

Novela Střepiny v trávě představuje autorovu prvotinu z roku 1964. Odehrává se v době po druhé světové válce a je smutným obrazem neschopnosti lidské komunikace. Obálku a vazbu navrhl Miroslav Váša s použitím kresby Vladimíra Tesaře. Edice Malá žatva. Vydání druhé.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Střepiny v trávě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

000nugatovej
01.05.2024 4 z 5

Proč?
Dostat nové brýle nestačí. Kde jsou emoce? A když zahyne tvůj pejsek? Co hledat a kde to najít? Maminko!

MichelleS
29.06.2019 4 z 5

Některé střepy nejde slepit.


Rade
26.04.2019 4 z 5

Kdysi, ještě ve škole jsem viděla film Místenka bez návratu a hodně na mě zapůsobil. Byl tak jiný, než v té době točené filmy… Teprve nedávno jsem narazila na předlohu Vladimíra Körnera – i když, jak jsem se dozvěděla z doslovu, autorův scénář k filmu vlastně knihu předešel.
Téma, které bylo po dlouhou dobu tabu – co když dítě, odvlečené za druhé světové války do Německa na poněmčení, má s návratem do původní české rodiny problémy? Kolikrát mě tohle při sledování osudu zavlečených dětí, např. lidických, napadlo… Byl pro ně jejich návrat vždy radostný a bezproblémový?
Pochmurný příběh, jehož hlavní postava, citově plochá žena, není schopna mít vztah ke svým blízkým, není schopná cítit radost při návratu ztraceného dítěte, těžko k němu nachází cestu. Její život plyne – beze smyslu, bez naděje, bez radosti. Možná jí citovou vyprahlost způsobila válka, samota a věznění, možná taková byla už dřív… Cítí, že nedělá dobře, že jí život i vztah s vlastní dcerou protéká mezi prsty, ale napravit to špatné a promarněné neumí… Dost depresivní čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Střepiny v trávě v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit3x