Návrat Jediho přehled

Návrat Jediho https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30833/mid_navrat-jediho-h2y-30833.jpg 4 85 85

Na motivy filmového scénáře Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho. Závěrečný díl trilogie Hvězdných válek (Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho) vrcholí zápasem představitelů aliance svobodných světů – princezny Lei, Luka Skywalkera, Hana Sola, Chewbacca – s temnými silami Impéria (Darthem Vaderem a císařem). Luka, který se stal posledním rytířem řádu Jedi, čeká mnoho šokujících poznání, zejména týkajících se jeho otce jímž není nikdo jiný než Temný pán ze Sithu, i jeho znovunalezené sestry…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Return of the Jedi , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat Jediho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

RMarkéta
31.10.2023 5 z 5

Záverečná dobrodružství Luka Skywalkera a jeho věrných přátel. Sága se tak uzavřela. Tedy,co se původní trilogie týká. Tady se fantazie George Lucase rozjela na plné obrátky. Střet mezi Lukem, Vaderem a Palpatinem je nezapomenutelný. Tak to samozřejmě mělo být.

bafometamendes
23.05.2021 5 z 5

Návrat Jediho je můj NEJ-oblíbenější díl a proto jsem se moc těšila, až si tuto knihu přečtu. Musím uznat, že když se do tohoto příběhu vžijete, tak si kniha rychle a poctivě čte! To co mě ale znovu zarazilo se vyskytlo, už i v předchozím díle a to je překlad. Chápu to, že kniha byla přeložena před necelými třiceti lety a tudíž odpouštím překlad mnoha slov. Umpřímě než jsem zjistila, kdy se tento díl přeložil, myslela jsem si, že daný člověk nikdy neviděl Star Wars. Hold se liší překlad současné doby a doby minulé. Byla bych ráda, kdyby se kniha znovu přeložila do součastného překladu, který známe z filmů. Každopadně, pokud máte 6. díl také tak rádi, tak neváhejte a přečtěte si ho, rozhodně si tím rozvinete jedno z úžasných dobrodružství z předaleké galaxie ;)


wullcann38
20.11.2020 5 z 5

Dobrá kniha

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Návrat Jediho v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených10x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

James Kahn
americká, 1947
1993  82%Návrat Jediho
1992  78%Indiana Jones a Chrám zkázy