Slávik přehled

Slávik
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483453/bmid_slavik-3Dm-483453.jpg 5 1462 1462

Slávik je nádherne napísaný román, ktorý zblízka skúma život, lásku a hrôzy vojny a tiež spôsob, akým ľudia dokážu reagovať na nepredstaviteľné životné situácie. Francúzsko 1939. Dve odvážne sestry z mestečka Carriveau stoja zoči-voči zdrvujúcej skutočnosti – krajinu zaplavili nemecké tanky a oblohu zatemnili bombardéry, ktoré ju nemilosrdne pustošia. Viannin manžel narukuje do armády a v ich dome sa usadí nemecký kapitán. Osamelá mladá žena stojí pred ťaživými rozhodnutiami, od ktorých závisí život jej blízkych. Jej sestra Isabelle je mladá rebelka, ktorá rieši svoju bolesť zo straty lásky a bezpečia po svojom. Slávik je nádherne napísaný román, ktorý zblízka skúma život, lásku a hrôzy vojny a tiež spôsob, akým ľudia dokážu reagovať na nepredstaviteľné životné situácie.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

The Nightingale , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slávik. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (456)

Čmeláček
19.07.2024 4 z 5

S touhle knihou, kterou mi doporučila naše paní knihovnice, jsem tak trochu bojoval. Odehrává se za 2. světové války a to je doba, která mě zajímá. Proto jsem se nakonec dal přemluvit a knihu si přečetl. No a nakonec se mi to docela líbilo, i když to bylo spíš čtení pro ženy. Takže asi tak, dávám čtyři stars a příště si dám zase nějaký pořádný thriller :))).

marketa.ul
18.06.2024 5 z 5

Tenhle příběh mě vzal za srdce. Dvě sestry, každá úplně jiná, ale přitom jsem si je obě oblíbila stejně. Chování postav mi přišlo reálné, žádné za vlasy přitažené scénáře. Konec mě dostal, rozbrečel. Tenhle příběh budu doporučovat dál. Každému.


Raislin
30.05.2024 5 z 5

Román z druhé světové války, který se krásně čte. Je zde více hlavních postav a jejich příběhy se prolínají. Kniha mě chytla za srdce a nemohla jsem jí odložit. Jednoznačně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (1)

2015 - Goodreads Choice Awards (Best Historical Fiction)


Kniha Slávik v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených1 923x
ve Čtenářské výzvě474x
v Doporučených272x
v Knihotéce479x
v Chystám se číst972x
v Chci si koupit180x
v dalších seznamech12x