Na dvoře Alexandrově přehled

Na dvoře Alexandrově
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362091/mid_na-dvore-alexandrove-8SO-362091.jpg 5 17 17

Sestry naděje série

< 3. díl >

Ve třetím díle se sestry konečně potkají, ale jen na krátký čas, neboť je potřeba postarat se o malou Marii, jejíž život je ohrožen. Příběh tentokrát zavede čtenáře až do Ruska na carský dvůr. Z Ruska pochází i Dimitrij, s nímž se potkává Emilie se svou přítelkyní. Ten přidává další kamínek do mozaiky vztahů, které propojují minulost se současností. Opět čtení velmi napínavé i romantické!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Historické romány
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

La confidente du Tsar: Les Sœurs Espérance


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na dvoře Alexandrově. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Matematicka
14.04.2021 4 z 5

Tentokrát dvě dospívající kamarádky, Emílie a Konstancie, které žijí ve Francii na konci 19. století, vyrážejí po stopách sester Charlotte a Élisabeth, které žily ve Francii na začátku 19. století, i fyzicky. Vydávají se na duchovní cvičení přímo na zámek Naděje, kde sestry žily a vedly společně sirotčinec. Emílie má před svatbou, na kterou se chce důkladně připravit i duchovně. Tím je předznamenáno i duchovní téma tohoto dílu – a tím je volba životního povolání.
Stejně jako v předchozích dílech je kniha velice napínavá a dozvídáme se v ní mnoho z historie – tentokrát z ruské historie 19. století. Kromě toho se tu ale otevřeně řeší mezilidské vztahy, přátelství, první lásky, vztahy rodičů i dětí a hrdinové – a to v obou časových rovinách knihy – promýšlejí i svou víru.

"Poslední dobou jsem se hodně modlila, ale také měla velké pochybnosti o tom, jestli jsou mé modlitby vyslyšeny. Doufala jsem, že Pán pomůže Marii, aby se uzdravila. Místo toho se však její stav stále zhoršoval. Vzpomněla jsem si včera, že naše maminka nám vždycky říkala, abychom v každé životní situaci hledali Boží záměr. „Nejedná vždycky tak, jak bychom si to přáli my, ale vždy je přítomen,“ opakovala nám, když jsme byly zklamány, že jsme nebyly vyslyšeny. Měla pravdu. Už mnohokrát jsem se mohla přesvědčit, že pokud Pán na mé modlitby neodpověděl tak, jak jsem si přála, pak udělal vždy něco lepšího. Jeho odpověď byla úplně jiná a většinou s sebou přinášela mnohem větší štěstí.
Myslím, že odpověď Pána na mé modlitby přišla v ten den, kdy jsem se setkala se ženou se smaragdovýma očima. Nikdy jsem na ni tak nepohlížela, ale nyní, když Marie potřebuje svou rodinu, si uvědomuji, že jedině ona je schopna přinést jí útěchu. Je to riskantní. Možná že Naděžda Polenkovičová má za úkol nás udat. Myslím si, že kdyby to byl její záměr, už by to udělala. Pravděpodobnější je, že ji bedlivě sledují. I přesto budu riskovat. V každém případě je to Mariina poslední šance, jinak je dívenka nadobro ztracená.
Ano, Charlotte by se mnou souhlasila…"

Raghnaid
31.10.2018 5 z 5

Krásná knížka! Některé části byly dost předvídatelné a občas mě dost štvalo příšerné střídání časů, ale jinak opravdu nádherné ????????????


Elen telemna
28.03.2018 5 z 5

Moc hezké pokračování. Ani tentokrát mě autorka nezklamala.
Musím uznat, že vzpomínky Élisabeth z Naděje byly ještě poutavější a zajímavější než v předchozím díle.
Jsem neskutečně ráda za Dimitrije. Znám lidi, kterým zrovna nepadl do oka, ale já ho mám ze všech hlavních postav nejraději. Má v sobě právě tu jiskru, kterou Teofil postrádá.
V prvním díle mě fascinovalo, jak se život Charlotte propojuje s životem Emílie. Teď se však děje něco jiného, neboť se životy Élisabeth a Konstancie propojují s tím mým. Jsem autorce neskutečně vděčná za všechny její knihy, neboť mi jsou oporou a pomocí v duchovním i normálním životě.
V prvním díle jsem si uvědomila, že Pán je stále s námi a vždy ho můžeme poprosit o pomoc. Prohloubila se mi tak má víra.
S druhým dílem jsem se naučila důvěřovat a snášet těžkosti s úsměvem.
A třetí díl jako by byl napsán právě pro mě. Už dlouhou dobu uvažuji, jakým směrem se mám v životě dát. Stále se modlím, ale stále se nacházím v nejistotě. Nevím, kam mě Bůh volá. Vědomí, že Konstancie to měla stejné, a její úvahy a rozhodnutí mi moc pomáhají.

Je pravda, že Sophie De Mullenheim se asi nikdy nestane světoznámou uznávanou autorkou, a že její knihu nebudou na prvních místech v žebříčku nejoblíbenějších knih. Ale to přeci není vůbec důležité. Tomu, co mi její knihy daly, se jen tak nějaká kniha nevyrovná. Ještě se mi nestalo, že by mi nějaká kniha tak promlouvala do života. Díky ní jsem se změnila. Díky ní jsem začala důvěřovat. Díky ní vím, že nejsem sama. A díky ní je pro mě jednoduší rozhodovat se. Děkuji Sophie De Mullenheim! Moc vám děkuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Na dvoře Alexandrově v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit5x

Autorovy další knížky

Sophie De Mullenheim
francouzská, 1974
2013  89%Podepsána Charlotte
2015  90%Kde jsi, Élisabeth?
2017  94%Na dvoře Alexandrově
2018  88%Zapomenutá závěť
2013  100%Holky, do sedla! Všechno o koních a jezdectví