Sestra Slunce přehled

Sestra Slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472523/bmid_sestra-slunce-ZtZ-472523.jpg 5 211 211

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutna událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najit svou biologickou rodinu. Electra D´Apliése má na první pohled všechno, co si mlada žena může od života přát - je krásná, bohatá, jedna z nejslavnějších topmodelek na světě. Její od dětství křehkou duševní rovnováhu poznamenala smrt adoptivního otce, jehož hluboce milovala, i bolestný rozchod s přítelem. Smutek se snaží zahnat alkoholem a drogami. Její život se změní ve chvíli, když se z dopisu od cizinky dozvídá, že je její babičkou… Při hledaní svých kořenů se dostava až do roku 1939, kdy se v Keni Cecily Huntley-Morganová snaží zapomenout na zrušené zásnuby. Zde se seznámí se starým mládencem Billem Forsythem, chovatelem dobytka, udržujícím blízké styky s hrdými Masaji. Setkání s Billem změní dívčin život, ale ještě víc se o to zaslouží jistá masajská kráska s tíživým tajemstvím a slib, který ji Cecily dá. Slib, jenž způsobí, že se svět divokých afrických plání a svět americké smetánky na Manhattanu náhle protnou v osudu jedné opuštěné černošské dívenky… Sestra Slunce je šestým dílem rodinné ságy Sedm sester. Ságu plnou romantiky, vášní, záhad, srdcervoucích milostných dramat a nádherných scenérií lze číst i jednotlivě. Příběh další sestry najdete v následujícím díle ságy Zmizelá sestra.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Sun Sister , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestra Slunce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

Lolila
06.05.2024 4 z 5

Aj táto časť bola veľmi zaujímavá, ale viac ma bavila linka v Afrike:-).

Tamirai
07.04.2024 3 z 5

Sama neviem ako začať.

Miestami som mala pocit, že to snáď bude najlepšia kniha zo séria a miestami ma začala veľmi nudiť a niektoré pasáže, hlavne zo súčasnosti mi prišli nedotiahnuté, zrýchlené alebo nejak neúplné

Minulá linka ma však veľmi bavila a bola super.
O Afrike som zatiaľ čítala veľmi málo a tak to bolo zaujímavé. Aj mi chýbalo, že ku koncu, keďže sa skoro 3/4 minulosti venovali Cecily, to bolo tak veľmi urýchlené a už sa ubralo z pozornosti príbehu Cecily a Billa.

Niekedy to bolo pre mňa ako za trest, vracať sa do prítomnosti, po dočítaní minulosti a aj naopak.
Bolo to v knihe vždy tak nejak seknuté, v tej najdôležitejšej časti, a mne sa potom veľmi ťažko začítavalo do akoby „nového príbehu.
Dokonca som si sama preskakovala strany a musela si nalistovať pokračovanie danej doby, aby som si tie časti ukončila v momente, kedy mi to prišlo vhodnejšie, a až potom som sa vrátila tam, kde by som pokračovať mala.

Záver knihy mi prišiel veľmi zrýchlený a z určitej časti aj akýsi neosobný a tak som sama zostala zaskočená a aj to, nakoniec, ubralo na mojom hodnotení.

Kniha však stojí za prečítanie a príbeh Elektry aj jej premena v ženu, ktorá je uvedomelá, sebavedomá, ale učí sa aj empatii a pokore bola dobrá.

Teším sa na pokračovanie a aj na to, čo odhalí Stratená sestra, siedma zo sestier Plejád.


85098211
11.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Electra mi byla opravdu hodně nesympatická hned od začátku a tento můj postoj k ní se nezměnil až do konce knihy, i když později už byla jiná. Hodně mi totiž vadil ten její životní postoj: kokain-vodka-kokain-vodka, plus lehká promiskuita. Navíc silně pochybuji, že někdo takhle závislý by se mohl v tak krátké době, jako se to stalo zde, tak zásadně změnit... Ale potom na scénu vstoupí Electřina babička Stella, které její vnučka zpočátku nedůvěřuje. Ta jí ovšem začne vyprávět příběh mladé Cecily, která po zrušených zásnubách odjíždí do Keni, kde (mimo jiné) poznává starého mládence Billa. Tam nejenže nečekaně otěhotní, ale před krušným osudem ji zachrání právě Bill tím, že jí nabídne v její nezáviděníhodné situaci sňatek... Jak to všechno bude dál a jak s tím vším bude souviset Stella či dokonce Electra, už samozřejmě prozrazovat nebudu ;-). Kniha se mi přes počáteční obtíže ve finále moc líbila, osud Cecily, Billa i ostatních mne neskutečně zaujal a upoutal, přestože Electra pro mne nakonec zůstala ze všech sester ta nejnesympatičtější... A nyní mne zajímá, jaká bude poslední, ztracená sestra? ;-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021


Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sestra Slunce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených294x
ve Čtenářské výzvě51x
v Doporučených16x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech8x