Lord Belzebub přehled
Loretta Chase
Scoundrels série
3. díl
Sebastian, markýz z Dainu, má už od studií přezdívku Belzebub. Po matce zdědil vášnivost i snědou pleť a černé vlasy, takže se „knížeti temnot“ podobá fyzicky i svou ďábelsky nevyzpytatelnou povahou. O své panství se příliš nestará: tráví čas v Paříži, popíjením s kamarády, hraním karet...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lord Belzebub. Přihlašte se a napište ho.
Začátek je lehké vyprávění, které má čtenáře uvést do děje.
Následuje intelektuální šerm hlavních aktérů, který mě nesmírně bavil. Pak si vyhlásili válku a intelekt doplnily pistole. Konec samozřejmě dobrý.
Ačkoliv jde o dalšího šlechtického synka s příšerným dětstvím a snahou pomstít se za to světu jako celku, příběh je vystavěn originálně.
Autorka připouští, že Sebastian v některých ohledech nedospěl a proto se chová tak, jak se chová. Jess naproti tomu není žádná nanicovatá, nevzdělaná chudinka a nehodlá lhát ani sama sobě. Nesnaží se popírat, že ji přitahuje a když se zamiluje, řekne to na rovinu.
Musím říct, že po všech těch popisech, odsudcích a sebeodsudcích si u Daina vůbec nedokážu představit, jak vlastně vypadá :D
Knížka se čte skoro sama. Nezkrotná Jess a nabručený Sebastian vás musí jako dvojice bavit. Byla to moje první knížka od této autorky, ale určitě si najdu i její další knížky.
Knižní novinky (14. - 21. 1.)
13.01.2013
Kniha Lord Belzebub v seznamech
Anglie 19. století aristokracie, šlechta Francie cestování historické romance
2011 | Tak se dáma nechová |
2013 | Lord Belzebub |
2014 | Nepokoušej mě |
2021 | Vévoda v zářivé zbroji |
2010 | Skandální chování |
Panečku, to zase bylo skvělý. Jak si ta Jess toho otrlého, nevycválaného hrubiána dokázala pěkně omotat kolem prstu. A budeš mi zobat z ruky, poklepala si na dlaň, tady. Bylo to super.