Samotářka přehled

Samotářka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536448/bmid_samotarka-661d0625cdec7.jpg 4 82 82

Nezdolná série

< 3. díl

Sara už má života ve strachu dost. Rozhodla se přestat skrývat a vzít si zpět život, jenž jí patří. S pomocí přátel se vydává hledat jediného člověka, který jí může odpovědět na otázky týkající se její minulosti. Na své cestě čelí novým výzvám a nebezpečím a poznává, že svět dobra a zla není tak černobílý, jak se domnívala. Získává nečekané spojence, a zatímco se její schopnosti stále mění a rostou, Sara postupně dozrává v silnou mladou bojovnici. Ale za jakou cenu? Kolik je ochotna obětovat vlastní nezávislosti a hledání pravdy? A bude její nově nabytá moc stačit k záchraně jí i lidí, které miluje, až se konečně postaví tváří v tvář svému úhlavnímu nepříteli? Doporučený věk 13+... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Rogue , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samotářka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

andrejci
17.06.2024 5 z 5

Tak mám za sebou poslední díl. A musím přiznat, že i když to bylo skvělé tak jsem si našla pár věcí co se mi moc nesedly.
Akce napětí a vtipné scény byly skvělé. Knížka rychle ubíhala a já jsem si to užívala se vším všudy. Navíc se mi opět líbila Sara a Nikolas a ta chemie mezi nimi. I když v malé míře tak tam byly i ostatní postavy. To je první věc co mi vadila. Klidně bych uvítala kdyby tam Roland, Peter, Nate a další byli více. Hlavně kombinace Roland a Sara je děsivá (a vtipná).
Co mi přišlo trošku zvláštní bylo nalezní Sařiny matky. Asi jsem čekala, že se dozvíme více.
Finále jinak bylo skvělé a já nejsem vůbec zklamaná. Moc se teším na další díly. Doufám, že i když tam budou jiné hlavní postavy tak se tam Sara i Nikolas objeví.

lena.o.knihach
30.05.2024 4 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Závěrečných dílů se vždycky nemůžu dočkat, ale když je pak mám doma, čtení oddaluji, abych se s celým příběhem a postavami nemusela loučit. Nyní ale nadešel čas Samotářky.

Předchozí dva díly jsem si zamilovala, mají vše, co od young adult fantasy čekám a tohle mělo být epické finále.
Samotářka začala skvěle. Okamžitě jsem si vybavila detaily a četlo se to samo, fakt šíleně jsem se těšila, až se do tohoto světa vrátím.

Mé nadšení postupně opadávalo, když to začalo být všechno na jedno brdo a věci se začaly opakovat. Neustále jsme se točili v kruhu a marně jsem hledala i nějaké vtipné scény, díky kterým Karen Lynch děj v Nezdolné i Útočišti odlehčovala.

Postavy samozřejmě zvládnou vše, co si zamanou a i přes slabší třetí díl mám sérii strašně moc ráda. Také mě uklidňuje to, že se do světa vlkodlaků, undin, upírů, víl a dalších bojovníků opět vrátíme, tentokrát ale s jiným hlavním charakterem.


nada3314
24.05.2024 5 z 5

I tento třetí díl byl výborný. Autorka umí skvěle popsat akci, po celou dobu jsem byla napnutá a zajímalo mě, jestli se Sára se svou matkou setká a jak to setkání bude vypadat. Vysvětlí matka Sáře proč jí jako malou opustila a odpustí Sára své mámě? Vše je tak nějak pěkně v rovnováze – nechybí romantika, napětí ani akce. Tolik „potvor“ co se tady objeví, jsem ještě v žádné fantasy nezažila. Jako milovnici koček jsem moc ráda, že autorka nezapomněla na mého miláčka Oskara a i ten měl své místo na výsluní a na scéně se náležitě ukázal.
Oblíbila jsem si jak hlavní hrdinku, tak i její kamarády, kteří neváhají Sáře podat pomocnou ruku, kdykoliv to potřebuje. I když postupně získává a objevuje své schopnosti, tak přece jen sem tam nějakou pomoc potřebuje a může se na ni spolehnout.
Opět jsem si čtení moc užila a hodnotím plným počtem. Řadím tuto sérii k mým oblíbencům a určitě všem doporučuji ji zkusit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Samotářka v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených6x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Karen Lynch
kanadská
2023  88%Nezdolná
2023  94%Útočiště
2024  89%Samotářka