Rozdělené království přehled

Rozdělené království
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425460/mid_rozdelene-kralovstvi-WSz-425460.jpeg 4 65 65

Prokletý trůn série

< 2. díl

Závěr temné fantasy od autorky bestsellerové série Univerzita výjimečných. Zkoušky ctnostného následnictví skončily. Princezna Carys je mrtvá a na trůn usedl princ Andreas. Jeho sen o vládě se stal skutečností. Ale stálo to za to? Cítí silné výčitky za to, co udělal, navíc obliba jeho sestry mezi lidmi stále roste. Kdyby tušil, že Carys navzdory všeobecnému přesvědčení přežila! Skrývá se v divočině a s tím, jak postupně sílí, roste i její odvaha vrátit se zpět do Větrného paláce a vypořádat se s bratrovou zradou... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Eden Conquered , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozdělené království. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

M.C.SMITH
16.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Opět takový průměr. Konec byl pěkný, ale trochu mne naštval Andreas, který když uviděl svou sestru, došel naprostého osvícení a zase z něj byl hodný hoch, který dělá vše správně.
Kniha se četla dobře, snad i o trochu lépe než první díl.
Byly to mé první knihy od této autorky, snad se ještě v budoucnu odhodlám přečíst od ní další dílka.

Jakub678
19.08.2021 5 z 5

Táto kniha bola wau. Od začiatku akcia, odhalenia, zvraty. To koľko intríg a zrád tu bolo to som ešte asi v žiadnej knihe nezažil. Nikomu som neveril pretože vždy niekto urobil niečo dobré aj zlé, niečo kvôli čomu ste mu verili a potom zase nie atď....... Každá jedna postava mala rozohratú svoju vlastnú hru. Andreasa som v tejto knihe mal omnoho radšej ako v jednotke (asi preto lebo jedna postava, ktorá ním v jednotke celý čas manipulovala tu už nebola). Konečne sa uvedomil, pozbieral informácie a zistil, že ľudia, ktorým veril a kvôli ktorým zradil Carys, ním iba manipulovali. Carys som už od jednotky mal radšej a tu sa to nezmenilo - obetavá (neskutočne, viz koniec dvojky), silná (aj napriek zrade vlastného brata a ostatných) a odhodlaná pomôcť svojmu kráľovstvu aj napriek všetkému zlu a bolesti ktoré jej spôsobilo. Koniec bol úplne brutálny a jednou smrťou mi zlomil srdce (ale ja smrte postáv milujem takže palec hore). A tie odhalenia čo to bolo?
Určite by som uvítal ešte nejaké tretie pokračovanie aj keď aj toto bol úplne super záver (oproti sklamaniam ako Kráľovstvo z popola a Pět temných osudů) ale je tam nejaký podklad pre ten tretí diel.
Odporúčam.


Fortuna7
14.06.2021 3 z 5

Za mě to je o dost horší než 1. díl. Je to jedno velké klišé, které v YA světě už bylo hodněkrát. Celou knihu se nic moc neděje a na poslední cca 50 stranách se všechno změní a pod.
Velké plus pro mě ale bylo rozuzlení vztahů dvojčat, protože to mě vůbec nenapadlo a hodně mě to překvapilo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozdělené království v seznamech

v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených5x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst72x
v Chci si koupit21x

Štítky knihy

kouzla

Autorovy další knížky

Joelle Charbonneau
americká, 1974
2016  83%Zkouška
2017  79%Stačí jen chtít
2017  80%Zrada
2017  71%Odveta
2018  69%Prokletý trůn