Rok vdovou přehled

Rok vdovou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48199/bmid_rok-vdovou-5pP-48199.jpg 4 639 639

Rút a Eddie – dva prolínající se příběhy se spoustou peripetií a komplikací; z obou vyrostou spisovatelé, z ní slavná a úspěšná, z něj téměř neznámý autor, ale o to úspěšnější milenec starších dam; zážitky z dětství však na oba tragicky působí celý život.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

A Window for One Year , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok vdovou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

capricorn__
12.03.2024 4 z 5

Jedna z nejzvláštnějších knih, které jsem kdy přečetl. Zprvu jsem byl odrazen nadměrnými sexuálními scénami, fetišismem či úchylkami a zvrácenostmi a kvůli tomu měl v plánu hodnotit podstatně nižším počtem hvězd.
Tuto větu píšu u každého komentáře Irvingovy knihy, ale autor je opravdu dobrým vypravěčem, proto i ty nudnější pasáže dokáže napsat poutavě. (Začátek a konec jsou super, prostředek je místy táhlejší.) Hlavní postavy mi všechny byly nesympatické, něčím mi vadily, ale přesto mě jejich vývoj zajímal. Děj je velmi zamotaný, nepředvídatelný a grafický. Na "Pravidla moštárny" či "Modlitba za Owena Meanyho" tento román rozhodně nemá, ale nakonec mě bavil.

VetDejvid
01.02.2024 4 z 5

Celkový dojem z knižky mám dobrý. Aj keď sú Irvingove diela známe svojou obsiahlosťou, príde mi že tento román mohol mať vzhľadom k svojmu obsahu kľudne o pár strán menej. Bolo to však dobré čítanie, začítavalo sa mi ťažšie, ale druhá polka už šla ako po masle a dej ma veľmi bavil, najmä časť odohrávajúca sa v Holandsku. Celkovo dielo určite 7/10. Je to moc fajn román so zaujímavou zápletkou.


Agatha84
27.11.2023 3 z 5

Kdysi v dobách dávných, něco mezi mou pubertou a pozdní pubertou, jsem se rozhodla býti za kulturního jedince a jen tak (protože na nějaký smysluplný důvod si opravdu nevzpomínám) jsem se rozhodla, že "začnu číst Irvinga" Něco jsem tedy zakoupila, něco přečetla, drahnou dobu pak všechny milé knihy odpočívaly na půde.
A asi se teď v rámci jakési polopozdní krize středního věku chystám zjistit, co mě k této volbě kdysi vedlo...
Irving je mistrný vypravěč, je to vrstevnaté, je to úsměvné, je to čtivé, ale já jsem už nejspíše na takový slušný bizár stará, nebo co. Postavy pro mě byly příliš vzdálené a nemoci se s žádnou více sblížit, nemohu hodnotit více než za ty tři hvězdičky. Nebo prostě jen nejsem správně naladěna.
Nevzdávám se.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rok vdovou v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 046x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených61x
v Knihotéce344x
v Chystám se číst212x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech5x