Revolver na prodej přehled

Revolver na prodej https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13929/revolver-na-prodej-13929.jpg 4 90 90

V tomto románě čtenář sleduje osudy námezdního vraha, který na objednávku zbrojařského magnáta zastřelí socialistického ministra, při pronásledování pochopí, čeho byl vlastně nástrojem, a obrací zbraň proti těm, kterým sloužil. Autor v mistrné kresbě vylíčil psychologii člověka, od mládí fyzicky i sociálně poznamenaného a vyřazeného ze společnosti, který se vrahem stává z nutnosti. Druhou hlavní postavou knihy je mladá herečka, která si získala vrahovu důvěru a zároveň v něm probudí pocit svědomí. Kniha patří k lepší části Greenových společensky zainteresovaných děl. Doslov František Fröhlich.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Revolver na prodej. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Winoga
10.07.2023 4 z 5

Souhlasím s ostatními, že toto není detektivka. Příběh vraha, ke kterému se postupně přidávají příběhy osob, které jsou kolem něj se mi líbil. Zejména jsem ocenil hezké vykreslení vzhledu, způsobu myšlení i osobní historie každé postavy.

Filomena1961
13.12.2022 4 z 5

Autor rozvíjí zajímavý děj s detektivní zápletkou, v němž jsou napínavé nejen osudy hrdinů a jejich konflikty vnější, ale i vnitřní ve kterých řeší své vztahy. Greene je geniální ve vykreslování lidských charakterů a povah a to se mu podařilo vystihnout u vraha poznamenaného zaječím rtem. Jeho cesty se protínají s mladou herečkou, která je vnímavá a empatická a stává se jedinou bytostí, které vrah odhalí své nitro. U knihy jsem se nenudila, doporučuji ke čtení.


thubalek
13.11.2022 2 z 5

Nějak mi to nesedlo, ani jsme to nedočetl. Graham Greene na lepší knížky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Revolver na prodej v seznamech

v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x