Řeka bohů: Román ze starého Egypta přehled

Řeka bohů: Román ze starého Egypta https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263031/bmid_reka-bohu-1kM-263031.jpeg 5 2194 2194

Řeka bohů / Rieka bohov série

1. díl >

Pravěký Egypt byl zemí faraonů. Královstvím vybudovaným na zlatě a legenda zničená chamtivostí po bohatství a po moci. Ústy neobyčejně nadaného otroka Taity je čtenář vtažen do velice živého a barvitého příběhu, který se rozvíjí s napětím a prudkostí již od první stránky, a tak se mu dostává možnosti vžít se do tajemna pradávných dob.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

River God , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeka bohů: Román ze starého Egypta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (341)

Věra91
12.05.2024

Má první zkušenost s tímto autorem. Po pár stránkách čtení jsem začala zjišťovat, že to asi pro mě nebude, ale stejně jsem to dočetla. Upřímně na mě to bylo příliš nudné.

MoniMonika
05.05.2024 4 z 5

"Řeka bohů" vás vezme na fascinující cestu do srdce starověkého Egypta, kde se setkáváme s mýty, bohy, a intrikami mezi faraony a obyčejnými lidmi. Autor Wilbur Smith mistrně kombinuje historické reálie s fikcí, což vytváří podmanivý příběh, který vás udrží v napětí od začátku do konce.

Příběh sleduje různé postavy, od skromných rybářů po mocné faraony, a ukazuje, jak se jejich osudy proplétají v záhadném a bohatém prostředí kolem řeky Nil a monumentálních pyramid. Román je plný politických intrik, lásky, zrady a přítomnosti bohů, kteří mají vliv na osudy smrtelníků. Autorovy popisy a živé dialogy dodávají příběhu hloubku a autenticitu. "Řeka bohů" je dokonalou volbou pro všechny, kdo milují historické dobrodružství s kapkou mystiky.


bleekemolen
27.04.2024 1 z 5

Tuhle knihu jsem četl zhruba 10 záplav zpět. Bylo to naprosto utrpení, zanechávající ve mě rovnici W. Smith = kecálek. Rovnici tak výraznou, že jsem od té doby žádný další pamflet od tohoto pána nevzal do ruky.

Hlavní hrdina Taito měl za vzor Imhotepa, ovšem autor ho rovnou nadopoval oblíbenou drogou brouka Pytlíka "vímvšechnoaumímvšechnoAconevímtovynaleznu". Stal se tak vlastně jediným hybatelem civilizace a pokud by se dožil invaze mořských národů, pravděpodobně by ji celou zastavil pomocí bleskové hůlky. (i když.. vlastně jsem další díly nečetl, tak možna pozor, spoiler alert)
Celý román byl protknut jakousi otravnou romantickou linkou plnou nekonečné lásky, chvějících se rtů a lesknoucích se očí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Řeka bohů: Román ze starého Egypta v seznamech

v Právě čtených39x
v Přečtených3 535x
ve Čtenářské výzvě319x
v Doporučených326x
v Knihotéce863x
v Chystám se číst713x
v Chci si koupit104x
v dalších seznamech18x