Pohřběte své mrtvé přehled

Pohřběte své mrtvé
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397959/bmid_pohrbete-sve-mrtve-Cii-397959.jpeg 4 366 366

Nikdo není neomylný. Armand Gamache moc dobře ví, jaké propasti skrývá lidská duše, neboť za svou službu u Sureté du Québec už nesčetněkrát nahlédl za fasádu zdánlivě bezúhonných životů. Ale stejně tak poznal, že ani desítky let zkušeností, chladná hlava a vytrénované instinkty nemusejí v honbě za pachatelem zločinu zaručit úspěch. Někdy stačí udělat ve vteřině osudovou chybu. Nový příběh série přivádí vrchního inspektora do québecké metropole, za jejímiž pohádkovými kulisami dřímou staletí nevraživosti mezi anglofonními a frankofonními Kanaďany. Nalezení mrtvého muže ve sklepení úctyhodné Literární a historické společnosti se může stát roznětkou dlouho potlačovaných vášní, předehrou výbuchu, jehož následky by byly nedozírné. A je tu ještě jeden případ, který nedává Gamachovi spát. Vražda poustevníka ve Three Pines, z níž usvědčil místního majitele bistra Oliviera…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Bury Your Dead, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohřběte své mrtvé. Přihlašte se a napište ho.

petunkav
23.09.2024 4 z 5

Minulý díl skončil zvláště a já netušila, jestli je chyba na mé straně (že jsem děj nepochopila) nebo byl konec zvláště uchopen.
A sláva, chyba se nestala.
V tomto díle vše vysvětleno a já jsem moc spokojená.
Jednu hvězdu ubírám za velké nepřehledné skoky v ději mezi třemi liniemi.
Ale konec perfektní.

tinka1974
09.09.2024 5 z 5

Další úžasný díl. S každým dílem lepší a lepší. Tady byla krásná historická linka. Vlastně to bylo o historii Québecu, případu z knihovny a nevydařeném zásahu v továrně. Vřele doporučuji. A také o přiznání vlastních chyb a o odpouštění. Druhým, od druhých a hlavně sobě.

iška
05.08.2024 5 z 5

2 v 1. V prvním momentě mě to trochu znejistělo, čtu tuto sérii postupně a najednou mi přišlo, že jsem musela něco vynechat. Byla to ale jen chvilka. K tomu je tu ještě návrat k minulému případu a historická linka, která se prolíná až do současnosti. A musím přiznat, že atmosféra mrazivého Québecu mi v letošním horkém létě přímo sedla. Užila jsem si to.

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017

Ocenění knihy (2)

2011 - Anthony Award (Best Novel)
2010 - Agatha Award (Best Novel)

Kniha Pohřběte své mrtvé v seznamech