Oblékni se pro smrt přehled

Oblékni se pro smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352016/bmid_oblekni-se-pro-smrt-0jA-352016.jpg 4 95 95

Blíží se Vánoce. Flavia de Luce – jedenáctiletá vášnivá chemička a příležitostná vyšetřovatelka – se schovává u sebe v laboratoři a připravuje past na Santa Clause. Poklid Jeleního mlází, chátrajícího panského sídla de Luceových, však naruší příjezd filmového štábu, který se zde chystá natáčet film s proslulou Phyllis Wyvernovou v hlavní roli. V houstnoucí vánici se v domě na hereččino dobročinné vystoupení shromáždí celá vesnice Bishop's Lacey, nikdo však není připravený na šokující závěr: po půlnoci je v jedné z ložnic nalezena mrtvola uškrcená filmovým pásem. Kdo z přítomných hostů by byl schopný spáchat tak hrozný čin? Zatímco se počasí zhoršuje a seznam podezřelých se rozrůstá, musí Flavia použít veškeré svoje schopnosti, aby odhalila zabijáka, který se nezastaví před ničím.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

I Am Half-Sick of Shadows , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oblékni se pro smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Rozari
07.05.2023 5 z 5

Moje srdce plesá - mě to prostě baví!
A pravděpodobně díky mému nadšení pro Flavii v naší místní knihovně až teď zjistili, že jim chybí 3. a 5. díl :D Doufám, že budou brzy k mání!
Jdu na šestku ;)

hrusisek
23.10.2022 4 z 5

Opravdu krásná série, která si získá jak mladší, tak starší čtenáře. Není to nic těžkého brutálního, na dlouhé zimní večery skvělé počtení. Na to, že je Flavii jedenáct, tak pěkně válí.


Bubo19
28.02.2022 5 z 5

Tato detektivní série mě baví a vůbec mi nevadí, že si ji musím půjčovat v dětském oddělení. I čtvrtý díl se odehrává v Jelením mlází, rodinném sídle de Luceových. Tentokrát je to v čase Vánoc, napadne spousta sněhu a k tomu se dům hemží filmaři. Když je uspořádáno dobročinné představení, na které přijde půlka vesnice, uvězní všechny, po vzoru Agathy Christie, vánice, a samozřejmě dojde i na vraždu. Takže jedenáctiletá Flavie musí kromě chemických znalostí znovu využít i své detektivní schopnosti, aby odhalila vraha. K tomu všemu je v knize opět spousta pěkných slovních obratů a přirovnání. Za mě jasných pět hvězdiček.

"Já jsem ji považovala za největší hudební skladbu, kterou kdy kdo vytvořil od doby, kdy Adam s Evou ještě kempovali v ráji, neboť ta melodie bublala, tancovala a hopsala kolem jako šťastné atomy sodíku nebo hořčíku, když je upustíte do kádinky s kyselinou chlorovodíkovou."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Oblékni se pro smrt v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených131x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených7x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Alan Bradley
kanadská, 1938
2013  87%Vražda není hra
2015  83%Koláč s kapkou jedu
2017  88%Oblékni se pro smrt
2016  89%Smrt v křišťálové kouli
2020  94%Mrtví ptáci nezpívají