Příliš mnoho štěstí přehled

Příliš mnoho štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204789/bmid_prilis-mnoho-stesti-kr4-204789.jpg 4 107 107

Zatím poslední svazek próz Alice Munroové opětovně potvrzuje autorčinu schopnost nahlédnout hluboko do duší svých mladých i stárnoucích hrdinek, čelících tentokrát ve větší míře než v předchozích knihách zlomovým životním situacím. Hrůzná rodinná tragédie, sexuální pokoření, nemohoucnost tváří v tvář brutálnímu zločinci či vzpomínka na někdejší krutý čin namířený vůči nevinnému dítěti představují pro protagonistky jednotlivých příběhů bolestné zkoušky, jejich vyústění však ukazuje, že život dokáže přinést naději a vysvobození i v nejtíživější chvíli. Téměř románová bohatost a propracovanost próz spolu se živostí, konkrétností a nepředvídatelností jejich děje nabízejí již tradičně vrcholný čtenářský zážitek a nové vzrušující setkání se světem autorčiných příběhů, důvěrně známým a zároveň pokaždé jedinečným a překvapivým.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: ekniha , Paseka
Originální název:

Too Much Happiness , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příliš mnoho štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

selmapsovita
15.07.2022 3 z 5

U téhle knihy jsem se opět přesvědčil, že Munroová má neskutečnej literární talent a píše skvěle. Kdybych hodnotil čistě literárně, tak bych dal 5 hvězd.
Bohužel mi až moc vadilo nemorální jednání a názory některých postav povídek, byli mi nesympatický, takže výsledný dojem: bohužel 3 hvězdy.

Atuin
26.03.2022 5 z 5

Až znepokojivě dobře provedené povidky, které svým popisem snadno uspokojí románového čtenáře. Svá témata jež si autorka vybírá, těžká a pro někoho až nekomfortní, píše běž patosu a medu, ale optikou velice živou, která je drží kompaktní.(ne) Drobné peripetie často neviděné, jsou a bývají velkými zrcadly člověka a jeho mysli a chování.


Lucieenka
22.02.2022 2 z 5

Tato kniha nebyl můj šálek kávy. Bohužel nedočteno.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příliš mnoho štěstí v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených7x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x