Povídky z jedné kapsy přehled

Povídky z jedné kapsy https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271737/bmid_povidky-z-jedne-kapsy-14t-271737.jpg 4 1231 1231

Sborník detektivních povídek z pera Karla Čapka patří ke skvostům české moderní prózy a právem náleží do zlatého fondu české literatury. Příběhy s kriminální zápletkou autor povýšil na studie člověčenství, které dokáží vždy překvapit a zaujmout. Náměty povídek jsou natolik originální, že byly mnohokrát použity pro filmové zpracování. Klasická díla Karla Čapka jsou ozdobou každé knihovny!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povídky z jedné kapsy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (136)

theozijenamarsu
06.05.2024 3 z 5

Většina povídek se mi líbila, mezi mé oblíbené bych zařadil Šlépěje a Zločin v chalupě. Tahle kniha je až taková klasika, že se jí neodvážím dát cokoliv jiného, než tři hvězdičky. Je to takové rychlé čtení na jedno odpoledne, ale rozhodně pobaví.

ZaOndra
28.02.2024 4 z 5

8/10
Povídky z jedné kapsy Karla Čapka jsou sbírkou detektivních povídek, které se vyznačují napínavým dějem, humorem a hlubokými myšlenkami. Čapek v nich mistrně zkoumá lidskou psychiku a morálku. Každá povídka je krátký detektivní případ, který však často lze vyřešit pouze pomocí selského rozumu.
Povídky jsou velmi čtivé a svižné. Čapek používá jasný a stručný jazyk, který je plný inteligentních a vtipných postřehů.
Některé z nejznámějších povídek v tomto souboru jsou například Případ dr. Mejzlíka, Věštkyně a Ztracený dopis.
Povídky z jedné kapsy jsou klasickým dílem české literatury, které si získalo srdce mnoha čtenářů. Jsou to napínavé a zábavné povídky, které vás vtáhnou do děje a donutí přemýšlet.


tittanie
15.01.2024 5 z 5

Čapek je prostě geniální a má skvělé kapsy.
Tyhle povídky se mi moc líbily. Nejvíce asi Poslední soud a vůbec nechápu, jak je možné, že mě tahle kniha minula, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla teď.
Jdu si přečíst Povídky ze druhé kapsy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Povídky z jedné kapsy v seznamech

v Právě čtených34x
v Přečtených2 143x
ve Čtenářské výzvě223x
v Doporučených75x
v Knihotéce379x
v Chystám se číst144x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech6x