Pohřešuje se prezident přehled

Pohřešuje se prezident https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403296/pohresuje-se-prezident-YC1-403296.jpg 4 133 133

Jeden z nejdramatičtějších, ale především nejautentičtějších thrillerů poslední dekády od bývalého prezidenta USA Billa Clintona a novodobého klasika detektivek Jamese Pattersona! Tohle by se klidně mohlo stát… Prezident Spojených států amerických zmizel. Svět je v šoku. Možný důvod je ale mnohem horší, než si kdo kdy dovedl představit – Americe hrozí útok nevídaného rozsahu a Washington sevře strach a nejistota. Šeptá se o kyberteroru a zrádci v kabinetu. A pak se první muž západního světa sám stane hlavním podezřelým a slehne se po něm zem…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The President Is Missing , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohřešuje se prezident. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Michelle13
23.03.2024 4 z 5

Tato kniha je neuvěřitelně napínavým a autentickým thrillerem, který vás donutí knihu přečíst až do poslední stránky. Čte se to rychle díky krátkým kapitolám. Příběh začíná nečekaným zmizením prezidenta Spojených států amerických, což vyvolává šok a nejistotu po celém světě. James a Bill vytvářejí poutavý příběh, který se proplétá politickými intrikami, nebezpečím kybernetického teroru a zradami v samotném srdci washingtonského establishmentu. Co tuto knihu dělá výjimečnou ? Je to autentičnost, kterou Bill Clinton jako bývalý prezident vnáší do popisu politického prostředí a rozhodovacích procesů. Autor pak přidává svůj mistrný detektivní styl, který vás udržuje v permanentním napětí a spekulacích. Kromě strhujícího vyprávění se mísí téma globálních hrozeb a mocenských her na nejvyšší úrovni. Autorům se podařilo vytvořit komplexní a do detailů promyšlený svět, který vás pohltí a vtáhne do nečekaných zvratů.

Dada077
02.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Do chvíle, kedy som si povedala, že nudy už bolo dosť a chcela knihu odložiť nedočítanú ubehla polovica príbehu. Ale potom som sama seba nejako presvedčila, že tej médiami denne sprostredkovávanej americkej paranoje z vlastnej napadnuteľnosti celým svetom aj vesmírom ešte stále nemám dosť a nechala som to na seba naplácať aj touto knihou. Aj pán Patterson sa mihol okolo toho automatu, ktorý do filmového a knižného priestoru chrlí prezidentov americkej superveľmoci, ktorí vlastnými rukami a rozumom všetkých a všetko zachránia (najlepšie, keď sú vdovci, vychovávajúci jedno super mláďa ). A tak sa rozprávka skončí podľa očakávania, a.p. spasí svet, tento raz už aj Saudov, Rusom sa zavrie klapačka a sú vykázaní, aby si už po neviem koľký raz uvedomili, že musia hrať druhé husle, ohňostroje prskajte, deň nezávislosti je tu zas.
Najzaujímavejší mi prišiel kyberpriestor a dôsledky našej vlastnej "inteligencie" keď chceme, aby za nás pracovala nejaká iná. Ale nad tým sa už musel zamyslieť každý, kto ovláda smartfón.


Danago
23.08.2023 5 z 5

Kniha mě velmi příjemně překvapila. Nenechte se zmást názvem knihy, kniha zdaleka není tak předvídatelná.
Určitě jsem se také musela usmívat při projevu prezidenta , to by byla krásná utopie.
Ale jinak thriller byl zajímavý, napínavý a to tak , že velmi napínavý a v některých pasážích jsem lapala po dechu a v duchu naléhala rychle, rychle něco vymyslete.
Nápad s virem byl pro mě osvěžující a motiv pachatelů nakonec hodně
překvapivý.
Doporučuji chvíli vydržet, zpočátku se to může zdát více politické než to nakonec je. Děj postupně graduje a o překvapení rozhodně není nouze.
Konec je opravdu nepředvídatelný a šokující.
Posloucháno jako audio , mělo to ještě větší grády něž jen čtení. A nebylo možné odložit.
Kniha se opravdu povedla.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Říjnové knižní novinky (22. - 28.)

22.10.2018


Blíží se Knihománie

08.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pohřešuje se prezident v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených179x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených7x
v Knihotéce175x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x

Autoři knihy

James Patterson
americká, 1947
Bill Clinton
americká, 1946