Pohřešuje se prezident

Pohřešuje se prezident https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403296/pohresuje-se-prezident-YC1-403296.jpg 4 131 46

Jeden z nejdramatičtějších, ale především nejautentičtějších thrillerů poslední dekády od bývalého prezidenta USA Billa Clintona a novodobého klasika detektivek Jamese Pattersona! Tohle by se klidně mohlo stát… Prezident Spojených států amerických zmizel. Svět je v šoku. Možný důvod je ale mnohem horší, než si kdo kdy dovedl představit – Americe hrozí útok nevídaného rozsahu a Washington sevře strach a nejistota. Šeptá se o kyberteroru a zrádci v kabinetu. A pak se první muž západního světa sám stane hlavním podezřelým a slehne se po něm zem…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The President Is Missing , 2018


více info...

Přidat komentář

Michelle13
23.03.2024 4 z 5

Tato kniha je neuvěřitelně napínavým a autentickým thrillerem, který vás donutí knihu přečíst až do poslední stránky. Čte se to rychle díky krátkým kapitolám. Příběh začíná nečekaným zmizením prezidenta Spojených států amerických, což vyvolává šok a nejistotu po celém světě. James a Bill vytvářejí poutavý příběh, který se proplétá politickými intrikami, nebezpečím kybernetického teroru a zradami v samotném srdci washingtonského establishmentu. Co tuto knihu dělá výjimečnou ? Je to autentičnost, kterou Bill Clinton jako bývalý prezident vnáší do popisu politického prostředí a rozhodovacích procesů. Autor pak přidává svůj mistrný detektivní styl, který vás udržuje v permanentním napětí a spekulacích. Kromě strhujícího vyprávění se mísí téma globálních hrozeb a mocenských her na nejvyšší úrovni. Autorům se podařilo vytvořit komplexní a do detailů promyšlený svět, který vás pohltí a vtáhne do nečekaných zvratů.

Dada077
02.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Do chvíle, kedy som si povedala, že nudy už bolo dosť a chcela knihu odložiť nedočítanú ubehla polovica príbehu. Ale potom som sama seba nejako presvedčila, že tej médiami denne sprostredkovávanej americkej paranoje z vlastnej napadnuteľnosti celým svetom aj vesmírom ešte stále nemám dosť a nechala som to na seba naplácať aj touto knihou. Aj pán Patterson sa mihol okolo toho automatu, ktorý do filmového a knižného priestoru chrlí prezidentov americkej superveľmoci, ktorí vlastnými rukami a rozumom všetkých a všetko zachránia (najlepšie, keď sú vdovci, vychovávajúci jedno super mláďa ). A tak sa rozprávka skončí podľa očakávania, a.p. spasí svet, tento raz už aj Saudov, Rusom sa zavrie klapačka a sú vykázaní, aby si už po neviem koľký raz uvedomili, že musia hrať druhé husle, ohňostroje prskajte, deň nezávislosti je tu zas.
Najzaujímavejší mi prišiel kyberpriestor a dôsledky našej vlastnej "inteligencie" keď chceme, aby za nás pracovala nejaká iná. Ale nad tým sa už musel zamyslieť každý, kto ovláda smartfón.


Danago
23.08.2023 5 z 5

Kniha mě velmi příjemně překvapila. Nenechte se zmást názvem knihy, kniha zdaleka není tak předvídatelná.
Určitě jsem se také musela usmívat při projevu prezidenta , to by byla krásná utopie.
Ale jinak thriller byl zajímavý, napínavý a to tak , že velmi napínavý a v některých pasážích jsem lapala po dechu a v duchu naléhala rychle, rychle něco vymyslete.
Nápad s virem byl pro mě osvěžující a motiv pachatelů nakonec hodně
překvapivý.
Doporučuji chvíli vydržet, zpočátku se to může zdát více politické než to nakonec je. Děj postupně graduje a o překvapení rozhodně není nouze.
Konec je opravdu nepředvídatelný a šokující.
Posloucháno jako audio , mělo to ještě větší grády něž jen čtení. A nebylo možné odložit.
Kniha se opravdu povedla.

INCOGNITOREADER
20.08.2023 1 z 5

Za mě nic moc. Nudné. Takové nijaké. Nedokázal jsem to dočíst.

Streva
11.01.2023 2 z 5

Za mě dost špatně napsaný thriller, mihne se tam asi 60 postav, všude přímá řeč, dost často zbytečná a ještě zbytečnější úvahy prezidenta, který je vylíčen zcela nekriticky - umí to s pistolí a ještě má fištróna nad všechny své poradce. Ostatní píší, že děj je svižný, ale za mě tedy ne, je to právě hrozně natahované výše uvedeným způsobem, v krátkých kapitolách se toho děje minimum a šups další kapitola. Zápletka asi ok, byť jednání postav mi přijde občas dost podivné, mlčí, když by člověk čekal, že budou mluvit a naopak, spíš takové kulisy pro pana prezidenta. Asi mi jen představa prezidenta jako akčního hrdiny přijde taková směšná (s ohledem k tomu, v čem se asi takový prezident celý život zdokonaloval) - jenže na tom to je postavené.

tami1
20.08.2022 4 z 5

Velmi vydařený politický thriller.
Nakolik se Bill Clinton podílel, nevím, ale James Petterson je opravdu brilantní spisovatel.
Děj je napínavý od začátku do konce a vzhledem k momentální politické situaci je i vysoce aktuální.

ErčaV.
16.07.2022 5 z 5

Ze začátku jsem si myslela že knihu odložím, ale pak se děj začal rozjíždět a tím to bylo zajímavější. Podle názvu knihy jsem čekala úplně něco jiného.

BlackBlade
30.06.2022 3 z 5

Neurazí, ale ani nenadchne. Pohodová kniha na letní dovolenou, zajímavá je postava Bach.

Peťulka3
23.05.2022 4 z 5

Začátek trošku nudnej, proto ta hvězdička dolů. Ale jakmile se to rozjelo, mělo to grády. Bylo to napínavý, pořád se tam něco dělo a nakonec...tohle by byl slušnej průser, kdyby se jim to povedlo.

Filatov
10.05.2022 3 z 5

Knihu jsem dostal zdarma a nalákalo mě jméno Billa Clintona. Prezident USA Duncan je sympatický muž s normalními problémy, ale zároveň na něho spoléhá celá Amerika a on nezklame. Řešení problému s virem bylo nakonec až moc jednoduché a čekal jsem trochu více vynalézavosti, ale jinak dobré.

LiberX
10.04.2022 3 z 5

Prezident Spojených států v hlavní roli. Silný, chytrý, obětavý a hlavně lidský. Záleží mu na osudu každého slušného člověka a je jedno, jestli to je vysloužilý veterán, afroamerický teenager nebo děti arabského teroristy. Tušíte správně, od počátku to smrdělo americkým kýčem, patetickými monology a syndromem mesiášství.

I přes řadu nedostatků a několik okamžiků, které vysloveně tahaly za nohu, je výsledkem překvapivě svižný a čtivý thriller s řadou dobrých nápadů, který jako celek dobře funguje. Jen nečekejte okénko do života amerického prezidenta. Hádám, že spolupráce Billa Clintona byla spíše symbolická (čtěte: marketingová).

cca
28.01.2022 4 z 5

Ke knize jsem, přiznám se, přistupovala poměrně skepticky. Politika, navíc ještě v USA, pro mě není zrovna atraktivní téma. Nakonec jsem ale byla příjemně překvapená v podobně klasického akčního dobrodružného románu. Ano, prezident je zde vykreslen jako naprostý andílek, nic extra zajímavého se z knihy nedozvíme, ale děj pěkně plyne, napíná a netáhne se. Za mě krásné 4 hvězdy a spokojenost.

Veruru1981
26.12.2021 5 z 5

Moc me to bavilo. Mela jsem strach po precteni zdejsich komentaru, ze prezident bude naivni vlastenec, kniha bude plna politickych proklamaci, postavy ploche, situace naprosto nerealne, proste americka kravina... ale ne, byl to velmi dobry politicky thiller. Rozhodne doporucuji. Napinave az do sameho zaveru.

kokosek
24.07.2021 2 z 5

Tak tohle je přesně ukázka jak by thriller neměl vypadat. Moc politiky, úplně špatní padouši, prezident jako superman. Ne to je špatné úplně všechno. Příběh je sice profesně asi dobře gradován, tam je ta značka Patterson vidět, jenže ani kouzelník neudělá z politické agitky dobrou knihu.

trudoš
05.07.2021 3 z 5

Tím nejtěžším u téhle knihy pro mě bylo zvyknout si na nechvalně proslulí syndrom mesiášstvím, jímž se americké akční thrillery často ohánějí – USA jsou bašta svobody, zatímco zbytek světa se pohybuje na hraně označení „tady žijí draci“. Ovšem dal jsem to a nelituji, ačkoliv odmyslet si z role ústředního hrdiny Billa Clintona a průběžně se nesmát pokaždé, když došlo na nějaký ten projev o morálce, bylo hodně složité. Pravdu ale říct, čekal jsem mnohem horší vylomeniny. Samozřejmě patetické je to až na půdu, ale ultra čtivá stylistika Jamese Pattersona dává ději takový spád, že se člověk na malichernosti ani nestihne soustředit. Škoda jen, že osnova je poměrně jednoduchá a i přes nápadité rozehrání zápletky, sklouzne brzy do očekávatelného směru. Chybí tomu výbušnost i uvěřitelnost, třebaže spoluautorství s bývalým prezidentem přímo vybízí k většímu poodhalení plenty za scénu kolem prvního muže Ameriky. Tohle rozhodně není Domek z karet, spíš Den nezávislosti bez mimozemského balastu.

Pasadenka
31.12.2020 5 z 5

Hele, vím, že je to takový ten tuctový román pro blbečky, ale mě to hrozně sedlo. Opravdu to bylo napsané super a dokonalá oddechovka! Nevím, jak přesně probíhala spolupráce Billa a Jamesa a je mi to asi jedno, nějak se mi v kontextu této knížky vůbec nechce myslet. :P

akinomV
26.10.2020 5 z 5

Velmi příjemné překvapení. Na knihu jsem byla zvědavá už proto, že na ni spolupracoval zrovna Bill Clinton a jak už tu bylo zmíněno, je tu představen obrázek nejlepšího, nejkladnějšího prezidenta všech dob :-) Ale to vůbec nevadí, protože příběh byl opravdu zajímavý, měl spád a napětí. Velmi krátké kapitoly nutily číst dál a dál. Snad jen ten závěrečný prezidentův proslov mohl být ..... no míň americký? :-) Ale odpouštím, bylo to fajn počteníčko.

YA-girl
29.05.2020 4 z 5

Román má podle mě trochu zavádějící název - čekala jsem něco jiného, ale i tak bylo to, co jsem dostala, perfektní: napínavé, svěží, rychlé, plné překvapivých zvratů, bezvadně odvyprávěné... a trochu i k zamyšlení nad tím, že teoreticky by se ta hrozba uskutečnit mohla i v reálu, protože šílených a přitom bohužel dost geniálních lidí by se ve světě pár našlo... :-/ Jinak většinu románu vypráví v ich-formě prezident USA Jon Duncan - a souhlasím s příspěvky níže, že je to takový ideální kladný hrdina, nebo spíš autorova představa dokonalého prezidenta ;), ale nijak mě to při čtení nerušilo a neotravovalo ;).

lucakuca
18.03.2020 4 z 5

Mám ráda politické knihy, není jich tolik a možná je to dobře. Je čtivá a napínavá. Lehoučce mi kniha připomíná seriál Domek z karet (v hl. roli Kevin Spacey – kdy už je prezidentem). Svou povahou je však prezident v seriálu žralok a v knize akvarijní rybička.

nai.ivka
13.02.2020 3 z 5

Kniha psaná pro amerického čtenáře o nejlepším prezidentovi světa, jak jinak. Zajímavé téma, ale bylo to takové na půl plynu. Dvě hvězdičky mi přijdou málo, dávám tři.

Autoři knihy

James Patterson
americká, 1947
Bill Clinton
americká, 1946

Kniha Pohřešuje se prezident je v

Právě čtených3x
Přečtených177x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených7x
Knihotéce176x
Chystám se číst90x
Chci si koupit20x
dalších seznamech4x