Počkej na moře přehled

Počkej na moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538338/bmid_pockej-na-more-6645bcf8a5b03.jpg 4 314 314

Něžná i vášnivá je láska dvou mužů / O okamžicích, které by mohly trvat věčnost. O přitažlivosti a oddanosti. Román o lásce dvou mužů – studenta a profesora – v šedesátých letech minulého století na britském ostrově Wight. Jsou šedesátá léta 20. století a v Anglii je čerstvě dekriminalizována homosexualita. Zakořeněné předsudky se však nemění. Mladý švédský student Lars přijíždí na kurzy angličtiny na ostrov Wight. Brzy po příjezdu potkává staršího muže, profesora literatury a neúspěšného spisovatele. Poznává, že skrývá stejné tajemství jako on, a mezi oběma muži vzplane vášnivý, avšak utajovaný milostný vztah. Autorka krásným poetickým jazykem popisuje, jak se vztah mezi dvěma muži proměňuje: od počáteční vnitřní nejistoty přes nesmělé projevy citů a bezhlavou zamilovanost po problémy, jak řešit budoucnost. Posluchači ocení spád vypravování, psychologické vykreslení postav a sugestivní líčení anglické venkovské přírody.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Počkej na moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

Maky78
23.07.2024 4 z 5

Hodně pocitová knížka, někomu sedne někomu ne. Já patřím k těm komu ano. Moc se tam toho vlastně neděje a přitom jsou tam krásné obraty. Melancholický jazyk, autentické popisy.
Takový ten pocit postupného zamilovaní a oťukávání.

spencer
23.07.2024 5 z 5

Počkej na moře přináší melancholický, avšak svým způsobem nezapomenutelný, příběh zasazený do 60. let 20. století, který si rozhodně našel místo v mém srdci.

Děj sleduje studenta z Göteborgu přijíždějícího do Anglie na výměnný pobyt. Když se krátce po svém příjezdu seznámí se starším profesorem literatury, jakoby jeho život konečně nabral smysl. A tak vzniká příběh jedné velké lásky. Lásky v tehdejší době zakázané a nepochopené.

Titul dělá zajímavým především jeho poetický jazyk, který není u Veroniky Opatřilové ničím novým. Nicméně tentokrát, jsem se do stylu vyprávění zamilovala o něco víc. Všechny ty myšlenky, jedinečné slovní obraty a napojení na umění a přírodu mě neskutečně učarovalo.

Za mě Počkej na moře rozhodně stojí za přečtení. Pomůže vám si utřídit myšlenky a zamyslet se nad některými životními situacemi. Díky skvěle vystižené atmosféře se snadno začtete a doufám, že si ji stejně jako já zamilujete.


lištička123
15.07.2024 5 z 5

Skvěle napsaný příběh, byť možná melancholický.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)

20.11.2022


Citáty z knihy (3)

Tolik možností, nevím, která je ta správná, vím jen, která je ta těžší a tu si pro sebe vybírám.


Nejvzácnější chvíle jsou chvíle s tebou a byl jsi to ty, vždycky, od samého začátku, kdo ve mně zářil. Nemohl bych myslet na štěstí a nemyslet přitom na tebe.


Ať tě trápí jakýkoli neduh, vyjdi na čerstvý vzduch. Jdi k moři. Počkej si na něj, zůstaň tak dlouho, jak budeš potřebovat, aby ti tvoje problémy vyhnalo z hlavy.


Kniha Počkej na moře v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených397x
ve Čtenářské výzvě75x
v Doporučených33x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst338x
v Chci si koupit78x
v dalších seznamech6x