Po meči i po přeslici přehled

Po meči i po přeslici https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304624/bmid_po-meci-i-po-preslici-BnI-304624.jpg 3 24 24

Patřili k nejbohatším šlechtickým rodům v Českém království. Jejich ambice byly vysoké a dosahovaly až ke královskému trůnu. Přesto se zdálo, jako by na rodě Smiřických spočívala kletba. Na svět přicházeli s chabým zdravím a umírali mladí. Jejich největší naděje, poslední mužský potomek se zdravým rozumem, Jan Albrecht zemřel v pouhých čtyřiadvaceti letech. Mezi jeho sestrami, Eliškou Kateřinou a Markétou Saloménou se rozpoutal lítý boj o dědictví. Jenže když se dvě perou, obvykle se směje někdo třetí…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po meči i po přeslici. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Ruru
13.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst. Chvíli poté jsem četla jako blázen a další chvíli už se mi zase nechtělo. Přemohla jsem se a pak už se to se mnou vezlo. Občas tam na mě bylo moc jmen, ale to k takovéhle knize asi patří. Konec byl skvělý a hlavně zajímavý. Elišku Kateřinu naprosto chápu, zasloužila by si pořádnou lásku bez trestů a s někým kdo k ní cítí pravé city a nejde mu jen o majetek. Markétu Saloménu Slavatovou bych v její pozici také neměla v lásce. Eliščina tělesná vada přece není žádná katastrofa, možná se hůře shání ženich, ale když se najde ten pravý, bude ji milovat kvůli její laskavosti a oddanosti a na vadu nebude hledět.
Závěr?
Skvělé! Možná až se to budeme učit ve škole budu mít náskok ;).

Dany58
26.10.2019 2 z 5

Nenadchne ani neurazí. Už jsem četla zajímavější knihy o Smiřických. Dost dlouho mi trvalo se začíst do této knihy.


R.E.M.
14.03.2019 4 z 5

Kniha z období, kdy se s ženami jednalo bezohledně a krutě, kdy starší neprovdaná žena měla pro rodinu a společnost jen nepatrnou hodnotu.

Syrové vyprávění o době, politice a lidech, urozených i poddaných. Vyprávění o životě šlechtičny, která za touhu po lásce zaplatila příliš velkou cenu.

Chvíli jsem si zvykala na autorčin styl.

Kniha se mi líbila, ač příběh nebyl ani optimistický, ani nadějeplný,

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Po meči i po přeslici v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x