Plavý kůň přehled

Plavý kůň https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469663/bmid_plavy-kun-jdH-469663.jpg 4 387 387

Detektivní příběh Agathy Christie z roku 1961 je jediný, v němž vystupuje paní Ariadne Oliverová bez svého přítele, slavného Hercula Poirota. Ona a její dva známí, spisovatel Mark Easterbrook a policejní inspektor Lejeune, spojí síly při řešení neobvyklého případu, v němž sehrají roli magie, bílí kohouti i skříňka plná blikajících žárovek. Na začátku je záhadná vražda kněze vracejícího se jednoho mlhavého večera od umírající ženy a ještě záhadnější seznam jmen nalezený v jeho botě. Chtěl pachatel získat právě tento kousek papíru? Co měli lidé na něm uvedení společného? A lze vraždit za pomocí čarodějnictví a okultních věd? Plavý kůň se dočkal několika televizních adaptací. Poslední z nich uvedla BBC v roce 2020 a objeví se rovněž na obrazovkách českých diváků.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Pale Horse , 1961


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Plavý kůň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (64)

PREBURDA
včera 4 z 5

Detektivka "Plavý kůň", v seriále se slečnou Marplovou...........jaký div, že v knižní podobě NENÍ.
Patřím do skupiny, kdy jsem také zpočátku s knihou zápolila, patrně ovlivněna filmovým zpracováním, mimochodem velmi zdařilým.
Později mne knižní podání lapilo a nepustilo až dokonce. :o)
I tak, musím napsat, filmové zpracování, do něhož je "zamontovaná" slečna Marplová, se mi líbí o mnoho více, i když jsem ho viděla mnohokrát.

PPardinio
07.04.2024 3 z 5

PLAVÝ KŮŇ přinesl zajímavé rozuzlení příběhu, ale průběh knihy pro mě byl z nějakého důvodu hůře čitelný a já se s knihou lopotil několik dní. Normálně zmáknu Agathu Christie max. za dva dny. Bohužel jsem nenašel cestu k postavám. Slabší 3*


pejty
17.11.2023 5 z 5

Začátek trochu pomalejší, ale pak se to rozjelo. Jako odvykle jsem neměl po většinu knihy nejmenší tušení, kdo je vrah.Výborná knížka, tak jako většina od autorky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

23.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Plavý kůň v seznamech

v Přečtených640x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených15x
v Knihotéce281x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x