Válka pláství přehled

Válka pláství https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252563/mid_valka-plastvi-252563.jpg 3 22 22

Plástev série

< 4. díl

Plástev A30 překonala díky kapitánu Kastoru Clarkovi hrozbu v podobě hnědého moru, ale nebezpečím není zdaleka konec. Oslabená plástev je lákavou kořistí pro chamtivé sousedy, kteří se slétají jak supi a neváhají využít ani těch nejodpornějších praktik. Nepříteli navíc nahrává i stihoman Hala Dorniga, mocného vládce, který ve strachu ze zrady zneužívá veškeré zdroje plástve k likvidaci politických odpůrců. Zatímco se pláství šíří smrt a šílenství a pohybují se po ní smrtelně nebezpeční záškodníci, pokouší se inspektor Spojené rady pláství investigator MOND 092 najít řešení. Ale i on záhy zjistí, že proti lidské zlobě je bezmocný… Zakončení série patřící k nejvýraznějším dílům české science fiction přináší nejen odpovědi na otázky položené v minulých dílech (Děti plástve, Plástev v ohrožení), ale především strhující děj. Kam zmizel generál Clark? Podaří se zastavit invazi armády humanizovaných trubců? Dokáže Kastor osvobodit svůj lid z pokořujícího otroctví? Jak přežijí vyhnanci z plástve na pustém skalnatém ostrůvku? A podaří se konečně porazit Cornelia Zwadu, muže schopného přizpůsobit se každému systému?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Válka pláství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

dpxcz
21.10.2022 3 z 5

Ani jedno z pokračování Plástve se nemůže rovnat prvnímu dílu, ale jako obykle to bylo čtivé. Dobře ale, že už je série ukončená, další díl v tomhle duchu už bych asi hodnotil hůře.

Luigi1
14.02.2022 1 z 5

Tak to bylo pro mě velké zklamání.


katarina4591
03.02.2020 3 z 5

Přestože jsem fanoušek dobrých a relativně štastných konců (což je samozřejmě individuální pro každého čtenáře a ne každý jej tak musí v tomto případě vnímat), nemohu říct že mě poslední díl série zvlášť uspokojil. Celá tragédie neudržitelnosti života pláství končící sebevražedným zánikem pro mne byla upozaděná díky až pohádkovému návratu Mona Lestera či znovuobjevení originálu Kastora. Do zwady - ještě že Pecinovský nechal Dianě její specifickou hormonální mutaci, jinak by to byl happyend jak vystřižený z amerického filmu. Teda aspoň pro mne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Válka pláství v seznamech

v Přečtených33x
v Doporučených1x
v Knihotéce38x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x