Písečníci (7 povídek) přehled

Písečníci (7 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31751/bmid_pisecnici-7-povidek-MXl-31751.jpeg 4 168 168

7 povídek. Písečníci zdivočeli. Jasně červení a ebenově černí vojáci pobíhali jako šílení všemi směry. Kress viděl ze svého výhodného postavení na hrad v kamenné zahradě. Stavba již byla vysoká jako člověk. Po hradbách šplhali černí obránci, bránou proudila nepřetržitá řada vojáků. Lissandřin letoun přistál vedle Kressova stroje, agenti vyskákali ven a připravili si zbraně. Působili nelidsky a vražedně. Černá armáda se shromáždila mezi nimi a hradem. Kress si náhle uvědomil, že nikde nevidí červené. Přimhouřil oči. Kam se poděli? Tato sbírka obsahuje sedm raných Martinových próz, jež jsou navzdory krutým scénám neobvykle poetické, mezi jinými slavnou povídku Ve znamení kříže a draka (Hugo 1980), vystavěnou hned na dvou geniálních nápadech, a ještě slavnější Písečníky (Nebula 1979, Hugo 1980), krvavý horor, který založil autorovu světovou proslulost.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Sandkings , 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Písečníci (7 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Atlantis
15.03.2024 4 z 5

3,5* Je to asi prokletí povídkových knih, ale jen těžko se hledá sborník nabitý skvosty. A ani Písečníci nejsou výjimkou. Minimálně polovina povídek je obyčejná. Klasické sci-fi o dobývání hvězd, podivní mimozemšťané, cestování dimenzemi... pokud jste četli nějaké starší scífko, víte, o čem mluvím. Další dvě povídky jsou povedené (a to včetně té titulní), ale zase - nic z čeho si sednete na zadek. Pro mne bylo tím naprosto nejlepším zážitkem Sídlo červa. Tomu říkám atmosféra! Ten zatuchlý vzduch temných tunelů z toho přímo čpěl. K tomu trocha body hororu a máte povídku, podle které měla být pojmenována celá kniha.

Lenka.Vílka
17.04.2020 5 z 5

Už mám za sebou dost povídek mistra a vážně mě baví je číst. Autora čtu tak nějak průběžně, a jak se mi knihy dostanou do ruky, což jsem zjistila, je celkem náročné, tady jsem četla něco z původních Písečníků, něco ze Snových písní 1, takže z téhle knihy poprvé čtu povídky: Nebešťanka a Rychlodružka.

Sbírka obsahuje i Sídlo červa. To se mi líbilo i při opakovaném čtení. Hodím taky komentář přímo sem. Povídku jsem četla samostatně vydanou a je to prostě dobrý příběh, takže je jedno, že tady nejsou ilustrace, stále je to dost dobrý.

Tákže...známe ne? Jestli vás zajímá, co si myslím o povídkách, musíte k povídkám.

PS: něco jsem si hledala o knize a dost mě zaujalo zahraniční vydání povídek Nebešťanka a Rychlodružka s krásnýma obálkama od Martiny Pilcerové a celkově provedení knihy.


AVmagix
02.01.2020 5 z 5

Vynikající, strhující, rychlá akce. Nenechá naše oči odpočinout. Není divu, že dostal za toto dílo ocenění Nebula. Pro ty, co to neví - dílo bylo zfilmováno. Pilotní díl k sérii Krajní meze.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1982 - Locus Awards (Best Single Author Collection)


Kniha Písečníci (7 povídek) v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených247x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených13x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech2x