Peříčko Finista Jasného sokola přehled

Peříčko Finista Jasného sokola https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135611/pericko-finista-jasn-135611.jpg 5 104 104

Soubor čtyř klasických ruských pohádek - Peříčko Finista Jasného sokola, Marja Morevna, Krásná Vasilisa, Žabka carevna - ve výpravném bohatě ilustrovaném vydání.

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Peryško Finista Jasnogo sokola , 1976


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peříčko Finista Jasného sokola. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

nemer
24.10.2023 5 z 5

Oblíbená kniha mého dětství, nádherné ilustrace i poutavý text (poetičtější než v Kráse nesmírné ze 70. let nebo převyprávění v Babě Jaze z r. 2019, modernizace mi k těmto pohádkám nesedí, dnešní děti mohou být jiného názoru)
Jedny z nejkrásnějších pohádek, které vskutku jitří a probouzí fantazii. Na Baba Jagu, Krásnou Vasilisu, Kostěje Nesmrtelného a Marju Morevnu člověk jen tak nezapomene (pokud hledáte "dospěláckou variaci" na ruské pohádkové motivy, plnou vášní a magického realismu, pak doporučuji Nesmrtelný příběh od M. Valente)

1972Sixo
22.08.2023 3 z 5

Príliš veľa opakovaní "magickej" trojky. Traja bratia, tri sestry, tri úlohy, traja pomocníci, sa dookola mleli vo všetkých rozprávkach. Keď sa chlapom niečo nedarilo, tak sa vyplakali, posťažovali, alebo si pospali. Čakal som akčných Bohatierov, ale dostalo sa mi smutných svadbychtivých hrdinov. Ešteže tam pobehoval Kostěj Nesmrtelný, ten tomu dodával brutálnejší drajv. Nebyť Bilibinových geniálnych ilustrácií, tak neviem, neviem...

Holt, Dobšinský je jednoznačne lepší.


Ajinka79
05.06.2022 5 z 5

Nezapomenutelné ilustrace. Jako dítě jsem tuhle knihu milovala. Když jsem jí dnes chtěla číst své dcerce, zjistila jsem jak moc je morbidní. Ale přesto zůstane mou top knihou z dětství.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Peříčko Finista Jasného sokola v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených145x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených6x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x