Otče, odevzdávám se ti přehled

Otče, odevzdávám se ti https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113761/otce-odevzdavam-se-ti-113761.jpg 5 6 6

Hlavním tématem této knihy je poslušnost vůči Boží vůli. Autor se přitom zamýšlí nad cestami k dosažení naprostého odevzdání. Zvláštní pozornost je věnována potížím, které tento proces duchovního zrání doprovázejí. Text je obohacen o odkazy na mnoho autorů duchovní literatury /Jan od Kříže, Sv. Augustin/.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otče, odevzdávám se ti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

berau
23.05.2018 5 z 5

Proč Bůh stvořil člověka a dal mu svobodu hřešit?
Nebylo by lepší, kdybychom byli stvořeni rovnou v nebeském stavu, neschopni jakéhokoli hříchu?
Vše co máme, nám dává Bůh, ale co mu dáváme my?
A v tom tkví ta podstata naší existence, Bůh chce abychom my, dali také něco jemu, abychom se mu vydali a odevzdali zcela a úplně a to lze jen skrze tu naší životní trnitou pouť, která by měla být naplněna konáním dobra a pokud možno prosta páchání hříchů. Jedině přes osobní poušť každého z nás vede cesta k Bohu a k dokonalému pochopení a souznění s ním. Na tyto a další příbuzné otázky, dává autor prostřednictvím této knihy téměř dokonalou odpověď.

Shardlake
18.09.2017 3 z 5

Hlavním tématem je naše poslušnost vůči Boží vůli a cesty, jak dosáhnout v tomto směru naprostého odevzdání. Probírají se zde možné námitky a potíže spojené s takovými snahami a také úžasné důsledky úplného souhlasu s Boží vůlí. Text je provázen mnoha citacemi autorů, kteří s touto cestou mají hluboké zkušenosti.


anthea
06.07.2013 5 z 5

Nádherná knížečka, která je velmi nápomocná k dosáhnutí klidu v duši. Autor vysvětluje, proč tohoto klidu většinou nedosahujeme. Cituje různé světce, jakým způsobem se odevzdávali Pánu. Kniha není psána nijak složitě teologicky a ani nijak zdlouhavě. Je vidět, že autor je nejen dobrý kněz, filozof, ale také dobrý psycholog, znalec lidských duší.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Otče, odevzdávám se ti v seznamech

v Přečtených8x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x