Odmítnutí duše - Duchovní a lidské perspektivy eutanazie a umírání přehled

Odmítnutí duše - Duchovní a lidské perspektivy eutanazie a umírání https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111254/odmitnuti-duse-111254.jpg 3 7 7

Studie amerického psychiatra a teologa o společenských (světských) a duchovních (náboženských) aspektech eutanazie. Autor jako lékař psychiatr a teolog má za léta praxe dostatek profesionálních zkušeností, aby přispěl do stále otevřenější debaty o eutanazii, a aby pohled na tuto složitou otázku rozšířil o další dosud opomíjená hlediska. V první části této studie pojednává o otázkách bolesti a smrti převážně z medicínského hlediska. Ve druhé, nejzávažnější části, se věnuje především duchovním a etickým otázkám volby mezi přirozenou smrtí a vyžádanou eutanazií. Tady objasňuje i název a záměr této studie. Na závěr se zabývá právními a sociálními hledisky eutanazie. Není to kniha depresivní o smutku a bolesti, naopak je to kniha o hledání, o soucitu a osobním duchovním růstu.... celý text

Náboženství Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Denial of the soul


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odmítnutí duše - Duchovní a lidské perspektivy eutanazie a umírání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Micha-Él
23.11.2019 5 z 5

Velmi zajímavá publikace, která je stejně o umírání jako o životě. Čtenář s mnohými tezemi souhlasit nemusí, ale v každém případě je kniha užitečná svou odborností a střízlivým pohledem. Jsem ráda, že se mi dostala do rukou.

deirdre
23.01.2019 4 z 5

Dobrá štúdia, aj keď má svoje nedostatky. Úplne však stačí k tomu, aby sa človek nevyhranený a hľadajúci stanovisko v týchto otázkach zorientoval a ev. hľadal ďalej... v sebe.


Janek
28.08.2017 3 z 5

Jsem ráda, že jsem tu knihu přečetla, i když mě to stálo hodně sil. Už kvůli těm několika faktickým informacím o paliativní medicíně (resp. o tom, proč lékaři mnohdy nechtějí účinně tišit bolest) to stálo za to. Avšak celkově se mi zdál autor až příliš kritický ke všemu a ke všem, v jeho textu jsem se jen těžko orientovala - často šlo o nepřehledné míšení pocitů, názorů, kazuistik i faktů.
Těšila jsem se na pohled na eutanazii z hlediska duchovního, ale i tady jsem byla trochu zklamaná, především autorovou sebejistotou a černobílým pohledem na věc. O mnohých tezích (které autor klade jako fakta, aniž by je jakkoli osvětloval) by se dalo polemizovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odmítnutí duše - Duchovní a lidské perspektivy eutanazie a umírání v seznamech

v Přečtených12x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x