Ocel a krev přehled

Ocel a krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405672/bmid_ocel-a-krev-NsK-405672.jpg 4 32 32

Trůn Caesarů série

< 2. díl >

Druhý díl trilogie anglického historika Harryho Sidebottoma nás vrací zpět do období krize římského císařství. V jediném roce vznese svůj nárok na trůn hned šest uchazečů a vláda toho prvního se právě chýlí ke konci. Píše se rok 238 n. l. a v Římě je zavražděn prefekt císaře Maximina, císař sám je prohlášen za mrtvého a vlády se s podporou senátu ujímají Gordianus Starší a Gordianus Mladší. Senát doufá, že oba příslušníci starobylého rodu vrátí zemi klid a zbaví ji hrozby občanské války. Zpráva o zradě se rychle donese Maximinovi a ten jedná tvrdě a nemilosrdně, tak, jak je za celý svůj vojenský život zvyklý. Na prašných pláních před hradbami Kartága se schyluje k nelítostné bitvě, kde ocel a krev rozhodnou o dalším osudu impéria... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Blood and Steel , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ocel a krev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

bleekemolen
08.01.2021 4 z 5

Serie, i pres obrovske mnozstvi postav, kupodivu stale drzi pohromade. Nejedna se o vrcholne dilo svetove literatury, ovsem ctenar se dozvi velke mnozstvi informaci a pochopi motivy jednani jednotlivych charakateru v obdobi krize rimske rise.

martin č.
29.09.2020 5 z 5

Při čtení druhého dílu mne napadlo, že není vůbec na škodu to, co se může zdát chybou v první části - totiž příliš mnoho postav a spletitý děj po celé ploše Římské říše dané tím, že autor prostě popisuje historii tak, jak se udála, resp. jak ji zapsali antičtí autoři.
Skutečné děje let 235-238 nabídly opravdu spoustu románových zápletek a nepolíbený čtenář bez předchozích znalostí nemusí vůbec tušit, jak se situace vyvine.


hanzmb
24.06.2020 5 z 5

Proti Válečníkovi, který je přece jen jednoduchou historickou (trochu cestopisnou) dobrodružnou sérií, mi Trůn připadá mnohem propracovanější a zajímavější. Především z historického hlediska. Jediný problém vidím ve spoustě hlavních postav. Jelikož jsem četl s delším odstupem od prvního dílu, dost dlouho trvalo, než jsem získal plnou orientaci. Tu chybu už nezopakuji. Je škoda si příběh neužívat už od prvních stránek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ocel a krev v seznamech

v Přečtených47x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x