O modlitbě přehled

O modlitbě
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151006/o-modlitbe-151006.peg 5 17 17

Modlitba je vnitřní potřebou, milostí a naplněním – je však také povinností, námahou a přemáháním. Existuje tedy zážitek modlitby, ale také cvičení modlitby; její živý pramen, ale také její škola.

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Česká katolická charita
Originální název:

Vorschule des Betens , 1954


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O modlitbě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Egertová
03.08.2022

Guardini je poklad.

tonysojka
09.06.2020 5 z 5

Moudré, citlivé, láskyplné a povzbuzující.
Komentáře níže vyjadřují vše.


Aquarius586
18.12.2019 5 z 5

Toto je skutečně klenot. Obzvláště velký klenot pro hledající, kteří bytostně pro svou další cestu potřebují nastavovat mantinely. A Guardini je mistrem uvádění věcí na pravou míru a nastavování hranic. Co TO je, ale zároveň co to není, kde TO začíná i kde to končí, přesněji co TO není.
U mnoha, ne-li většiny, prvních knih, které jsem po zaujetí katolickou vírou četl, byly věci jedním směrem uzavřené a druhým směrem otevřené do nekonečna, jako matematické intervaly, což svádělo k vlastním a často nesprávným interpretacím závažných témat. Jako příklad bych uvedl klanění se Bohu.
Guardini umí nenásilně člověka přitáhnout k Bohu aniž by za sebou nechával nezodpovězené otázky, rozpory typu \\\"no a vážně to právě takto Bůh chce?\\\" apod.
Knihu bych zařadil ke \\\"velké úvodní dvojce\\\" - Lewisovu K jádru křesťanství a Chestertonově Ortodoxii mezi kterými je jedinečná svou obrovskou laskavostí.
Fascinující a krásné dílo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Vědomí Boží přítomnosti probouzí v člověku cosi, co leží v jeho největší hloubce, v jeho nejvlastnějším nitru, a co on sám neznal – ale lze také říci: cosi, co je v něm nejvýš a nejdál, o čem nevěděl, že to k němu patří.


Kniha O modlitbě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených8x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x