Neviditelná zranění přehled

Neviditelná zranění
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352889/bmid_neviditelna-zraneni-xJ1-352889.jpg 4 155 155

Mělo to začít tak idylicky. První taneční, první vyznání, první polibek… To vše mělo potkat šestnáctiletou Rút. Jenže to by nesměl být rok 1941 a na prsou by jí nesměla svítit žlutá hvězda. Místo atlasových střevíčků na první bál, které jí sliboval tatínek, čekají Rút jen tvrdé dřeváky a rok života v Terezíně. Neuvěřitelně sugestivní příběh dvou mladých lidí, Ervína a Rút, vychází ze skutečných událostí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelná zranění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Marcik7
15.04.2024 5 z 5

Příběh mladičké Rút a krásného mladíka Ervina, kteří se potkali vlastně velice krátce a nestačili se ani poznat. Oba byli židovské národnosti a tím byl jejich osud zpečetěn. Dostali se každý do jiného koncentračního tábora, kde viděli a zažili hrůzné věci, ale dokázali přežít. Rút díky vlastní odvaze a síle, Ervin díky SSmanovi, který ho chránil, protože mu někoho připomínal…proto nedokázal na vše zapomenout a pokračovat dál ve svém životě.

simca9342
30.12.2023 5 z 5

Přečtená loni.

"Můžeme také namítnout, že se divka narodila ve špatnou dobu na špatném místě... ale ani doba, ani místo zločinu proti lidskosti neospravedlní."
Začátek vyprávění, ale i tragického konce . Tohle skrytě vypráví jak z příběhu tak z denikovych záznamů malé Rúth. Ale to bych milé slečně křivdila. Zas tak malá není a spoustu věcí chápe. Až na jednu. Proč musí nosit na kabátech žlutou hvězdu, nesmí chodit do školy a její přítel , známý prodavač pan Lieberman už nepracuje v obchodě? Všichni koho zná jsou Židé. Včetně ní... to by nebylo nijak zarážející kdyby nebyla 2.sv.válka a lidé konkrétní národnosti se nemuseli bát o svůj život a nechávat rozdělovat celé rodiny jen kvůli tomu, aby měli naději, že se o pár let zase setkají. Rúth chtěla být baletkou, ale místo zkoušení v baletních piškotech, ale svůj sen musí bohužel odložit na dobu neurčitou a cestuje někam do ghetta. Ale pak to přijde! Slovo nahánějící hrůzu a ubrečené obličeje. Strach . Pomoc . Nejistota. Transport je tady ! Kam Rúth s maminkou a tetou nevěděla. A nejen ona, ale také Ervín se svou rodinou z druhého krátkého, ale silného příběhu. My ano .


Len2očka
24.07.2023 4 z 5

Smutný,silný příběh,opět se mi děj knížky zažíral pod kůži, a dostal se,jak jinak.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neviditelná zranění v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených216x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených12x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst200x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech7x