Narodili se, aby přežili přehled

Narodili se, aby přežili
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477780/bmid_narodili-se-aby-prezili-EYF-477780.jpg 5 918 918

Tři mladé matky a jejich neobyčejný příběh o odvaze a odhodlání přežít. Skutečný příběh Češky, Slovenky a Polky, které těhotné odjely do koncentračního tábora Osvětim. S obrovským strachem z budoucnosti, poté, co už ztratily tolik svých blízkých, se tyto mladé ženy upnuly k tomu jedinému, co jim v životě zbylo: zachránit sebe a své nenarozené dítě.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Born Survivors, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Narodili se, aby přežili. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (285)

Arowyth
24.07.2024 4 z 5

+
*téma a děj
*množství informací a výpovědí

-
*velmi dlouhá souvětí i kapitoly (např. až 40 stran)
*špatná orientace v postavách (skoky mezi příběhy)
*ve druhé části knihy chyby, stále opakující se informace

Mikaela.books
09.07.2024 5 z 5

,, Niekedy už len žiť je odvážnym činom. '' Seneca
.
Kniha ktorá nenechá oko suché.
.
Keď Slovenka Priska, Poľka Rachel a Češka Anka prešli v roku 1944 cez nechválne známu bránu najväčšieho nacistického koncentračného tábora Auschwitz II. - Birkenau, ukrývali tajomstvo - všetky boli v druhom stave. Osamelé a vydesené sa v kútiku duše rozhodli, že si nenechajú vziať to jediné, čo im ostalo - svoj život a život svojich nenarodených detí.

Tri bábätká sa narodili s odstupom niekoľkých týždňov a za nepredstaviteľne krutých okolností. Všetkým trom ženám sa nejakým spôsobom podarilo prežiť neľudské podmienky v nemeckom pracovnom tábore. A napriek nepriazni osudu prežili aj ich novorodeniatka. O sedemdesiat rokov neskôr sa títo súrodenci spriaznení osudom po prvý raz stretli, aby vyrozprávali pozoruhodné príbehy svojich matiek, ktoré sa vzopreli smrti, aby im dali život. Každý z nich sa narodil, aby prežil.
.
Podľa mňa kniha, ktorú by si mal prečítať každý. V škole na hodinách dejepisu nám mohli hovoriť hocičo,no počas čítania týchto kníh som sa dozvedela omnoho viac. Kniha je veľmi detailná,takže pokiaľ nieste silnej povahy, (čo ja niesom) radím pripraviť servítky, pretože niektoré scény sú až moc.


Mrňous1
13.06.2024 5 z 5

Krásná kniha, pokud mohu knihu s takovým tematem označit tímto slovem. Náročné čtení, které jsem musela prokládat jinými lehčími žánry a jako matka tří dětí jsem vše silně prožívala a vůbec nechápala, jak to ty ženy mohly dokázat přežít a zvládnout. Knihu určitě doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Narodili se, aby přežili v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 346x
ve Čtenářské výzvě318x
v Doporučených185x
v Knihotéce436x
v Chystám se číst908x
v Chci si koupit269x
v dalších seznamech12x