Přístav zrady přehled

Přístav zrady https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291850/mid_pristav-zrady-VOk-291850.jpg 5 25 25

Jack Aubrey, kapitán lodí britského královského námořnictva, a jeho přítel, Stephen Maturin, lékař, přírodovědec a agent anglické výzvědné služby, tráví po úspěchu v Jónském moři nějaký čas na ostrově Malta, zatímco jejich loď Surprise opravují v loděnici. Oba se mají opět na vlastní kůži přesvědčit, že válka nespočívá jen v bojových akcích a získávání území. Jsou do ní zároveň velmi aktivně zapojeny i výzvědné služby obou stran. Jack tedy musí čelit lsti, která je na něj nastražena v Rudém moři a poté u západního pobřeží Severní Afriky. Stephen zase odhalí síť nepřátelských špehů na ostrově Malta, kteří několikrát úspěšně zhatili plány královského námořnictva. Z nějakého důvodu se však hlavnímu agentovi Francouzů podaří uprchnout...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historie
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Treason's Harbour , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přístav zrady. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

jakub87
20.09.2021 5 z 5

Po delší odmlce jsem si přečetl další skvělý díl z této série. Tento díl mi přišel celkem vyvážený, co se týče špionáže a námořního života, ať už na ostrově, v poušti, či moři. V tomto díle je hezky vykreslena Stephenova doktořina včetně skvělého vhledu do medicíny počátku 19. stol. Hlavní i vedlejší postavy prostě v O'Brianově podání nezklamou.

Francois17
04.05.2021 5 z 5

O vztahu obou protagonistů vypovídá následující monolog Jacka Aubreye "....služba u námořnictva není vhodná pro ty, kteří raději sbírají brouky a blín na nějaké korálové mělčině a kteří jsou nevrlí a prostořecí, když mají konat svoje povinnosti....." O pár stránek dál se Stephen poraní na hlavě a krvácí. Ostatní přátelé jsou naprosto zděšení z té spousty krve a Stephen kontruje " .....člověk by si myslel, že jste ještě nikdy neviděli krev, což je ve vašem případě absurdní, protože vy jste banda nájemných vrahů......" a nechá si jehlou čelo sešít od pana Martina. Jacka a ostatní to dovádí téměř k mdlobám. Moc pěkný díl.


kyssling
06.07.2018 4 z 5

Pěkný příběh, autor opravdu krásně příběh vypráví, postavy úžasně vykreslené, škoda, že to je trochu dětinské a není to psáno více syrově.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přístav zrady v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit6x