Jónská mise

Jónská mise https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232550/bmid_ionska-mise-znQ-232550.jpg 5 34 9

Kapitán lodí britského královského námořnictva Jack Aubrey a jeho přítel, Stephen Maturin, lékař, přírodovědec a agent anglické výzvědné služby, mají za úkol připojit se k blokádě Toulonu. Admirál velící blokádě posílá Stephena na španělské pobřeží, aby zde domluvil tajnou schůzku s francouzskými roajalisty, zatímco Jack je poslán do Barky, aby tam dopravil dary pro pašu a vyzvedl konzula. Na francouzském pobřeží se v utajení střetnou různé frakce, aniž by o sobě navzájem věděly, a Stephenův plán setkat se s francouzskými spojenci je zmařen. Bouře umožní francouzské flotě, aby vyplula z Toulonu, a britská flota ji začne vzápětí pronásledovat. Kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám však francouzská flota uniká. Jack dostává rozkaz plout se Surprise do Jónského moře...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Ionian Mission , 1981


více info...

Přidat komentář

Francois17
27.03.2021 5 z 5

Tak tohle byla nezáviděníhodná mise. Nekonečná jednání se všemi těmi mameluky, jedno rozhodnutí horší než druhé, prostě řehole. Navíc Stephen byl tentokrát trochu v pozadí, tak i legrace bylo méně. O pár úsměvných momentů se občas postaral jenom ten drzoun Killick. Skoro už jsem se nemohl dočkat až to nějak dopadne a bude nás čekat zase jiná plavba. Opět nádherná obálka - to je skvost.

jakub87
22.05.2020 5 z 5

Námořní dobrodružství Jacka a Stephena prostě nemá chybu ani v tomto dílu. Nečetl jsem na toto téma nic lepšího. Každý díl je naprosto vyvážený a originální a vtahuje přímo do děje. Čte se se skoro sám. Bude mě hodně mrzet, až vyjde v češtině úplně poslední díl... Pak mi asi nezbyde než číst znovu, anebo to zkusit v originále. :-D


mejpl
23.08.2019 5 z 5

Finále knihy mě rozhodně nezklamalo a již se teším na čtení dalšího dílu!

kyssling
17.06.2019 4 z 5

Moc pěkný příběh, autor skutečně umí psát tu velmi lehce s úsměvnými příměsi, tu úderně a úsporně ... a vzniká z toho vynikající "námořnický guláš" .... :-)

flanker.27
02.11.2016 4 z 5

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo autorovo rozhodnutí vytvořit jakési bezčasí, které konzervuje celé dění okolo a vlastně tak nikdy nemůže dojít k zásadní změně situace. V reálu by za poslední dva díly muselo uběhnout tolik času, že už by Napoleon byl dávno na Elbě. Leč vše ostatní zůstává, dobové reálie, popis fungování námořnictva, epizoda s barevným střelným prachem a zajímavé poučení ohledně diplomatických snah o spojení s Tureckem - aktuální téma i dnes.

PavelT
03.09.2015 5 z 5

Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

pavelhek
18.07.2015 5 z 5

Super sága, jen škoda že ji autor nedatoval o pár let dříve.

elcapitano
23.06.2015 5 z 5

Takze to je uz osmá. Úplně mne mrzelo, jak mi stránky mizely pod rukama a blížil se konec. Jako obvykle perfektní, zábavné, trefné historické (např detailní popis lodní blokády včetně její organizace...)
Už ted se nemůžu dočkat dalšího dílu. Zkoušel jsem to v angličtině, ale bohužel mi to nepřineslo ten správný požitek. Tímto tedy vzdávám hold překladu Jany Šimonové a oddaně čekám na další díl.

warspite
30.01.2015 5 z 5

Ako je u tejto série zvykom, aj tento diel je perfektný a pre fanúšika žánru je táto kniha povinnosť. Netreba žiadne hodnotenia alebo popisy, jednoducho plný počet bodov. Čo je však zarážajúce je slabá reklama a propagácia týchto kníh. Jednotlivé diely vychádzajú ako malonáklad a na každý diel sa čaká veľmi dlho, veľa ľudí ani nevie že niečo také vôbec vychádza . Takáto kvalitná literatúra by si zaslúžila viacej podpory hlavne v dnešnej dobe, kde 90% kníh od nových autorov sú komerčné braky.