Nabodnutý přehled
Kevin Hearne
Kroniky železného druida série
< 8. díl
Už osmý díl populární série o dva tisíce let starém druidovi (který už není poslední) a jeho přátelích i nepřátelích. Pokud hledáte někoho, kdo vyběhne s bohy severskými i keltskými, nedělá si starosti s čarodějnicemi a na upíry má insiderské páky, je Atticus váš člověk!
Literatura světová Fantasy Mytologie
Vydáno:Originální název:
Staked, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nabodnutý. Přihlašte se a napište ho.

(SPOILER)
Tak se pomaloučku, polehoučku dostáváme do finiše.
Záležitost s upíry je snad už konečně vyřešena a na Attika a spol. má momentálně zálusk jeden dost nakrknutej severskej bůh.
Tím, že v Laseru už vyšly první dva díly spin-offu s pečetníkem Alem MacBharraisem, tak víme, že nás čeká ragnarök.
Tak uvidíme, jak se to vyvine.

Je to pořád pěkná divočina. Atticus nakopá pozadí kdekomu, a také to párkrát hodně schytá. Ale je to takové čím dál smutnější, a poslední dvě knihy mám prostě o Attica větší strach, jako by se k němu blížila nějaká katastrofa... Už to tak není taková oddychová popcornová jízda jako první tři díly série.
Osobně mi trochu vadí dělení mezi tři vypravěče. Chci Attica, ne toho starého bručouna jeho arcidruida, ani k fanatismu směřující Zuřivou druidku. Atticus má, pro mě, tu správnou kombinaci ztřeštěnosti a moudrosti, čestnosti a prohnanosti, je správně sebestředný i empatický (v tomto směru mi akorát do jeho "profilu" nesedělo, jak se vyvynul jeho vztah s Leifem kvůli té drobnosti se Zdeňkem).
Takže doufám, že v posledním díle bude zase víc Attica a nemůžu se dočkat.
Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)
14.04.2024
Kniha Nabodnutý v seznamech
v Mé knihovně | 81x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Vyvrcholení celé série právě takové jaké má být super doporučuji