Růženka přehled

Růženka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396897/bmid_ruzenka-8zg-396897.jpg 5 65 65

Mýty (Bill Willingham) série

< 15. díl >

Růženka, sestra Sněhurky, se dostala až na dno. Zůstane na něm ležet, nebo se bude hrabat zpátky vzhůru? Farma je v troskách a je mnoho frakcí, které by měly zájem o vládnoucí pozici. A přímo na návsi se schyluje k velkému magickému souboji…

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Rose Red , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růženka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

fvalek
11.07.2023 5 z 5

Docela jsem se tohohle dílu bál jeho rozsahem a tématem, protože jasně, Růženka je super, ale nechtělo se mi úplně řešit celý díl její depku a přišlo mi i docela vedlejší během aktuálních problémů řešit ty její (docela malicherné), ale nakonec to byla opravdu paráda. Musím velmi ocenit, že se konečně po 15 dílech dozvídáme původní příběh a pohádku o Sněhurce a Růžence prostřednictvím docela rozsáhlého flash-backu. Pohádka je nejen zajímavě originální a mýticky obohacená, ale ještě ukazuje, že Sněhurka to neměla úplně lehké, hlavně s trpaslíky, no a že Růženka byla fakt docela mrcha. No a konečně se tak v jejím ději i nějak posouváme, docela výrazně a příjemně drsně a vůdcovsky.

Nicméně co je hlavní je druhá půlka knihy, která se KONEČNĚ zabývá střetem s panem Temným, což, nebudeme si lhát, už vážně chtělo. Síla čarodějnic je nezpochybnitelná a celý střet byl doslova úžasný. Mýty mám sice rád pro tu mytickou základnu a zajímavé příběhy, ale čas od času není vůbec od věci se tam zrubat na tři doby. Finále poukazuje na další drsárny, takže se těším dál. Tenhle díl je ale zatím jednoznačně jedním z nejlepších.

LordSnape
31.07.2022 5 z 5

Je to patnáctý díl a kvalita je pořád hodně vysoko! Nechápu a tleskám ve stoje! Pokud jste sem zabloudili náhodou a Mýty neznáte, okamžitě to napravte! Až na mýtický cross-over se jedná po Sandmanovi o nejlepší komiksovou sérii vydávanou u nás.


TomTomis
06.02.2022 5 z 5

Tak tento rozsáhlý síl se mi líbil asi zatím nejvíc. Prolíná se tu pohádka i boj s Temným. Zpracování super. Myslím, že jsem pochopil vše, co se dalo. S ohledem na to, že jsem některé díly nečetl. A rozhodl jsem se, že už ani nebudu. Už jen vpřed... :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. týden)

21.07.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Růženka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x