Murtagh přehled

Murtagh
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536041/bmid_murtagh-66154d49b3477.jpg 4 83 83

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá cosi zlého. A tak začíná epická cesta do známých i neprobádaných krajů, kde budou muset Murtagh a Trn použít všechny zbraně ze svého arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnici, která je mnohem mocnější, než se zdá.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

Murtagh , 2023


Interpreti: Martin Stránský
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Murtagh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

heliiinka
včera 4 z 5

Paolini píše slowburn. Kdo to nezná, připadá mu kniha rozvleklá. A ona je, protože dějově je opravdu krátká, i když to trvá 600 stran. Paolini je zkrátka mistr popisu a detailů.
Líbil se mi návrat draků i urgalů a líbily se mi střípky vzpomínek na Galbatorixův dvůr. Doporučuji osvěžit si Inheritance před čtením Murtagha.

markinho962
13.06.2024 2 z 5

Šílená nuda, Murtagh je třeba jako Ross z přátel, po něm nemůžete chtít, aby utáhl celý seriál, to prostě nejde. Zbytečně natahované, hrdina je takový nemastný, neslaný.


Gustik5
12.06.2024 4 z 5

(SPOILER) V záplavě současných moderních romantasy, v nichž jsou často i naprosto zbytečné erotické scény, působí nový přírůstek do světa dračích jezdců jako zjevení.

Maličký SPOILER: Scéna, kde na sebe dvě zamilované postavy jen hledí a plně jim dochází, co jedna k druhé cítí (a to se vší vahou předešlých událostí a citů), má v sobě mnohem víc náboje a napětí než desítky stran žhavé erotiky. I tady Paolini dokazuje, jak dobrým spisovatelem je v momentě, kdy pouhými náznaky dokáže říct tolik…

Je to nejdrsnější a nejdospělejší kniha z Alagaesie. Kniha, jež odráží nejen odlišnost hlavního hrdiny, ale i cestu, kterou Christopher Paolini od vydání Eragona ušel. Murtagh je více než vítaným návratem do světa populární fantasy série. Oproti sborníku Poutník, čarodějnice a červ, který působil spíš jako nepotřebný bonus, je tento silný román přesně tím rozšířením fikčního světa, v jaký fanoušci doufali. Christopher Paolini se v něm po sci-fi odbočkách vrací v plné formě a působí to tak, že ho psaní opravdu bavilo.

Vrací se ke starým známým zase o něco starší a zkušenější, ale stále neztratil nic ze svého spisovatelského umu, jehož základem je prostě vyprávět dobrý příběh. Dílo pečlivě připravuje podhoubí pro příští velké události, dokresluje jednu z nejlepších Paoliniho postav, a mnohé dřívější události ukazuje z trošku jiného úhlu pohledu. Zároveň ale nezapomíná na to nejdůležitější: bavit i svého čtenáře. Nutno dodat, že ačkoli je rozhodně lepší znát předchozí dění, dovedu si představit, že knihu by si mohl přečíst i někdo ságou nepolíbený, což je rozhodně plus. Nelze než román doporučit nejen všem fanouškům Odkazu Dračích jezdců, ale i těm, kdo mají rádi dobré fantasy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Murtagh v seznamech

v Právě čtených38x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených2x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst197x
v Chci si koupit111x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Christopher Paolini
americká, 1983
2004  86%Eragon
2012  88%Inheritance
2006  86%Eldest
2020  76%Spát v moři hvězd. Kniha I.
2009  87%Brisingr