Město v oblacích přehled

Město v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524157/bmid_mesto-v-oblacich-6527894a2e302.jpg 4 356 356

Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná služba, Polit, protože svět mimo město přece neexistuje. Alespoň ne pro ty, kdo nejsou vyvolení. Jenže stará tajemství se ráda nečekaně vynořují, a když se ve městě začnou záhadným způsobem ztrácet děti, nejlepší vyšetřovatel Politu pochopí, že věci mohou být jinak, než mu celý život tvrdili. Nový román Kristýny Sněgoňové přináší mezi troskami světa po apokalypse temné dobrodružství, jaké tu dlouho nebylo.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město v oblacích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (91)

Bedřich63
03.05.2024 4 z 5

Ke čtení této knihy jsem se nechal inspirovat čtenáři zde na Databázi knih. Nepatřím mezi skalní fanoušky sci-fi. Ale mám rád postapo. A českým autorům se rád věnuji a poznávám jejich tvorbu. Moje volba tedy padla i na tuto autorku.
Celkově jsem s knihou spokojený a určitě si najdu cestu k dalším dílům série Města, abych si mohl pro sebe udělat více komplexní pohled na autorku.
Ta píše tempem, které ji řadí k velmi výkonným spisovatelkám a spisovatelům. Je to více než 800 stran za rok. Tím možná místy lehce trpí některé části knihy, ale celek je velmi dobrý.
Po přečtení knihy jsem si pro sebe udělal malé srovnání s knihami, ve kterých lze podle mě najít jistou žánrovou podobnost.
Srovnával jsem s trilogiemi Metro a Silo. A v tomto srovnání autorka určitě obstojí. V hodnocení čtenářů hvězdičkami zcela určitě. Počet čtenářů a těch, kteří autorku objevili, zatím není na úrovni zmíněných dvou trilogií, ale ty mají mnohem starší datum vydání.
Další díl si určitě nenechám ujít.

bumble
21.03.2024 4 z 5

Příběh je zajímavě postavený a poskládaný a po trochu utahaném začátku nabírá na otáčkách, ale ..... Hlavní "hrdina" Lewenhart je tak sympatický, že kdyby mu (obrazně řečeno) utrhli hlavu a hodili v pytli do "Vltavy", tak ještě zatleskám. Zkrátka mu za to, co dělal a jak bezhlavě a surově sloužil Císaři nějak neumím přijít na chuť.
Nechci prozrazovat, co se ve městě na pilířích a na povrchu stane (to si jistě rádi přečtete), ale jestli jste aspoň jen z části tak zvědavý (jako já) jak to bude pokračovat, sáhnete po dalším dílu.


zdenek8422
06.02.2024 5 z 5

Jedna velká parádní jízda!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

Možná je na čase začít dělat něco nového.


Já jsem to zvládl. Dal jsem jim naději.


Je jedno, kolik Cesťáků potkáte a kolik lidí pohřbíte, nikdy si na to nezvyknete.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Město v oblacích v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených447x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených22x
v Knihotéce203x
v Chystám se číst272x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech8x