Mauglí přehled

Mauglí https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272350/bmid_maugli-yka-272350.jpg 4 210 210

Legendární román o malém chlapci, kterého vychovali vlci. Napínavé čtení pro čtenáře od 10 do 99! Dobrodružný mnoha generacemi obdivovaný příběh malého chlapce, který se ztratil. V džungli jej pronásleduje krutý chromý tygr Šer Chán. Chlapec se schová do vlčí jeskyně. Vlci chlapce ochrání, ujmou se ho a Matka vlčice ho vychovává se svými vlčaty. Jeho kůže je hladká, bez srsti, a proto dostává jméno Mauglí – žába. Aby mohl být Mauglí přijat do vlčí smečky, musí se za něj zaručit ještě další dvě zvířata. Je to starý medvěd Balú, který vyučuje všechna mláďata zákonům džungle, a černý panter Baghéra. Stanou se největšími ochránci Mauglího. Mauglí vyrůstá uprostřed smečky, stává se z něj obratný a silný mladík. Dokáže hovořit řečí zvířat. Jeho adoptivní vlčí rodiče doufají, že se jednou pomstí Šer chánovi.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

All the Mowgli Stories , 1933


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mauglí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

4708
08.09.2023 3 z 5

Mauglího netřeba představovat :-) Viděla jsem několik filmových verzi dříve, než jsem četla knihu. Obecně, vždy se mi více líbily knihy než jejich filmové zpracování. U Mauglího nevím. Zarazil mě velký rozpor v tom, jak byl Mauglí vykreslen. Ve filmech působil jako milý chlapec, sympaticky. Ovšem v knize jsem četla o jiném Mauglím a o sympatiích se moc nedá mluvit. Příliš sebevědomý až nabubřelý, což mi zřejmě zkazilo dojem z knihy. Nicméně kniha obsahuje krásné moudra přírody.

Robodlak
14.08.2023 5 z 5

Příběh, který ani po téměř sto letech neztratil ze své přitažlivosti a půvabu.


Josh
26.03.2023 3 z 5

ČVd 1 pruhovaná obálka. Mauglí mi k srdci nepřirostl, na rozdíl od mojí maminky, která knihu četla alespoň 1x v roce. Možná i proto, že tygr tady byl "zaporňák". Sice mi to medvěd a hlavně panter trochu vynahradili, ale přesto dávám radši přednost jednoduššímu zpracování pro děti nebo animovanému filmu:o)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mauglí v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených319x
ve Čtenářské výzvě29x
v Doporučených20x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x