Lovec přízraků přehled

Lovec přízraků
https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75685/bmid_lovec-prizraku-UFH-75685.jpg 5 318 318

Byly to výjimečné a výjimečně kruté případy. Když kriminalisté poprvé stáli na místech vražd, nad zuboženými těly obětí, připadal jim neznámý pachatel jako vzdálený přízrak. Jako monstrum s nepochopitelným myšlením a ještě zvrácenějším konáním… Jaká byla realita? Profesionální dráha policejního vyšetřovatele a šéfa pražské mordparty Jiřího Markoviče je lemována především sexuálními vraždami. Případ pětinásobného vraha Hojera či kauza tzv. spartakiádního škrtiče Straky vstoupily už na výrazně zkrvavělý piedestal historie české kriminalistiky. Markovič ale také řešil brutální vraždu v hodkovičském lese – která svého času inspirovala scénáristu Jaroslava Dietla, stejně jako pozměnila učebnicové kánony o předpokládaném pachatelově profilu. Dozvíme se také nelítostnou pravdu o dvojnásobné vraždě v Prokopském údolí. O vraždě v restauraci U dvou koček, jež vyústila v soudní maratón. O psychopatu Vocáskovi, prvním doživotním odsouzenci, který se dnes snaží prodrat na svobodu. Navštívíme místa činu, pitevny, psychiatrická zařízení… Zasvěceným průvodcem nám bude Lovec přízraků.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec přízraků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (75)

martinaandulka
22.07.2024 4 z 5

Jiří Markovič popisuje skutečné zločince a případy,který bravůrně vyřešil,byl opravdu výjimečný a vynikající kriminalista!!!

čef
18.07.2024 5 z 5

Skutečné případy známého kriminalisty Markoviče. Dokazují, že těch chytrých zločinců příliš není. Spíše jsou to psychopaté neschopní se vyrovnat se svou situací. Zakrývat zločiny také příliš neumí, pomáhá jim sem tam možná i neschopnost policie. Té nakonec pomůže třeba náhoda nebo nějaký blb nebo vychloubání. Ó, jak se to liší od literárně dokonalých jedinců na obou stranách barikády. Zajímavé je dočíst se k tomu, jak to všechno opravdu probíhalo a asi stále probíhá.


zsykorova
10.07.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, co jsem na téma true crime četla. Příběhy jsou perfektně zpracované, pan Markovič je legenda a já k němu chovám upřímný respekt. Příjemným zpestřením jsou i fotografie. Skláním oběma autorům velkou poklonu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Zfilmováno

Lovec přízraků (2002)


Kniha Lovec přízraků v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených403x
ve Čtenářské výzvě92x
v Doporučených24x
v Knihotéce186x
v Chystám se číst215x
v Chci si koupit82x
v dalších seznamech4x