Vražedná léčba přehled

Vražedná léčba https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256268/bmid_vrazedna-lecba-256268.jpg 4 1361 1361

Labyrint série

< 3. díl

Thomas a hrstka jeho přátel unikli z nástrah Labyrintu. Přežili náročnou pouť Spáleništěm. Mnohokrát si mysleli, že už je konec, že to nemůže být horší. Přesto mají ty nejtěžší chvíle a nejbolestivější rozhodnutí teprve před sebou. Ve světě, který se pod tíhou zákeřné nemoci hroutí před očima, mezi šílenci na straně jedné a nevyzpytatelným ZLOSINem na straně druhé, se musejí poprat o naději. Ale mohou vůbec ještě někomu věřit?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

The Death Cure , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná léčba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (228)

Anushka1
20.04.2024 3 z 5

Vražedná léčba a zakončení celé trilogie. Člověk by čekal vyvrcholení celého příběhu. To dostane, ale pro mě byl ten konec nějaký překombinovaný. První díl byl super, druhý díl mě taky bavil (až na konec, který mi moc neseděl). Bohužel třetí díl mi přišel z celé série nejslabší.
Celý příběh se zaměřuje na vyřešení hlavního problému. Lidé jsou nakaženi erupcí (později se dozvídáme, že virus je uměle vytvořený a vypuštěný mezi lidi) a mění se v nemyslící zombie, kteří nepohrdnou lidským masem. ZLOSIN se snaží z posledních přeživších získat lék, oni to však vidí jinak. Chtějí být už volní a s celým vyléčením lidstva nechtějí nic mít. Nejhorší ale je, že ne všichni Placeři jsou imunní a tak dochází k otázce, co jsou ochotni obětovat proto, abych zachránili svého kamaráda. V závěru dochází ke konečně konfrontaci se ZLOSINEM a vypadá to na happy end. Získají ale naši hrdinové opravdu svou svobodu?
Jsem určitě ráda, že jsem se k této sérii dostala. Ale musím uznat, že filmová verze se mi asi líbila více. Nějak mi dávala víc smysl. Určitě ale nelituji, že jsem si příběh i přečetla.

mareksevc
12.04.2024 4 z 5

solídne zakončenie aj ked na prvý diel to rozhodne nemá, čakal som viac odpovedí na otázky


MartinaCh27
14.02.2024 2 z 5

Kniha měla své světlé i stinné stránky, a přestože jsem se těšila na zakončení série, moje očekávání nebyla naplněna. Některé prvky mě překvapily a ne vždy v dobrém slova smyslu.

Jedním z největších zklamání pro mě byla postava Terezy. I přes to, že byla klíčovou postavou v ději, její motivace a činy mi připadaly nejasné až nesourodé. Nepodařilo se mi s ní vytvořit empatii nebo pochopení, což značně snížilo mé zapojení do příběhu.

I když hlavní postavy měly zřetelný plán, zdálo se, že se stále pohybují v kruhu a nedosahují výrazného pokroku.

I přes tyto nedostatky musím přiznat, že samotné čtení nebylo špatné. Autor umí vytvořit napínavé scény a udržet pozornost čtenáře. Avšak vzhledem k očekáváním a předešlým dílům série, jsem si od posledního dílu slibovala více a cítila jsem určité zklamání.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražedná léčba v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených2 088x
ve Čtenářské výzvě103x
v Doporučených123x
v Knihotéce558x
v Chystám se číst482x
v Chci si koupit167x
v dalších seznamech14x