Kto rastie v parku přehled

Kto rastie v parku https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380134/kto-rastie-v-parku-8aP-380134.jpeg 5 84 84

Vo veľkom meste je malý park s jazierkom, rastie v ňom jedenásť veľkých stromov a jeden malý klíček. Má tenkú stopku a dva lístočky. Kým budem, až vyrastiem? Na koho sa podobám? Zvedavý klíček sa najskôr pýta brezy, potom sa s nádejou zahľadí na dub, jarabinu, jaseň a iné stromy. Všetky mu o sebe rozprávajú veľa zaujímavého, ale nie je to ich klíček... ani len trošku. No raz začuje čísi pokojný hlas a už vie, na koho sa podobá! A nielen to. Pre deti od 3 rokov.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kto rastie v parku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Luciluc
15.01.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Po přečtení Kdo roste v zahradě jsme z knihovny vypůjčily ještě tento díl. Jak název napovídá, děj se odehrává v parku a hlavní postavou je semenáček, který hledá strom, kterému se podobá, chce vědět kým bude až vyroste. Během hledání se seznámí s břízou, dubem, jeřábem, lípou, javorem mléčem a klenem, jasanem, kaštanem topolem, vrbou či jinanem. Nakonec „svůj strom“ najde a všechno dobře dopadne. Oksana Bula knize opět propůjčila hezké ilustrace. Čtenáři se dozví základní informace o jednotlivých stromech, jen je těch pouček za sebou, dle mého, příliš, proložit naučné pasáže dějovými by neuškodilo. Třetí ze série, Kdo roste v lese, asi už vynecháme.

myelka
28.08.2023 5 z 5

Krásná kniha, krásné ilustrace. S dcerou jsme ji braly ven a hledaly stromy podle knihy, abychom si udělaly herbář.


cérka
20.07.2023 5 z 5

Kniha na doporučení a zároveň splněná čtenářská výzva. Konečně jsem ulovila ukrajinského autora/ku u které se netrápím nad lidskou hloupostí, nenasytností a utrpením druhých.

Moc povedená kniha! Nádherné ilustrace, milý příběh a spousta zajímavých informací i pro dospěláka ;)

"Čekám na tebe už spoustu let. A teď jsem konečně šťastný. Protože štěstí - to znamená najít ve světě někoho, kdo se ti podobá." KRÁSNÉ!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kto rastie v parku v seznamech

v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených5x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech9x